ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράνομη ανέγερση Μόνης στο Κάβο Γκρέκο: «Το κράτος αδυνατεί να επιβάλλει οποιοδήποτε πρόστιμο ...είναι έγκλημα»

Παράνομη ανέγερση Μόνης στο Κάβο Γκρέκο: «Το κράτος αδυνατεί να επιβάλλει οποιοδήποτε πρόστιμο ...είναι έγκλημα»

Το ίδιο έργο συνεχίζεται να εξελίσσεται όσον αφορά την παράνομη ανέγερση της Ιεράς Μόνης στο Κάβο Γκρέκο.

Παρά την συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, με θέμα τις εργασίες κατασκευής και ανέγερσης ναού σε περιοχή Νατούρα στο Κάβο Γκρέκο και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αναδείχθηκε το ζήτημα , το κράτος δεν έχει κατορθώσει ακόμα να δημιουργήσει έναν αποτελεσματικό μηχανισμό, οποίος να σταματά/εμποδίζει τις παράνομες επεμβάσεις σε προστατευόμενες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέτος γνωστοποίησε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος ότι ενημέρωσε προφορικά τη Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου από τις 12 Μαρτίου για τερματισμό των εργασιών, ενώ στις 20 Μαρτίου ο δήμος απέστειλε σχετική επιστολή στη Μητρόπολη. Με βάση τις αναφορές του κ. Ζαννέτου, διαπιστώθηκε ότι ενώ ενημέρωσε τη Μητρόπολη από τις 12 Μαρτίου, οι εργασίες για ανέγερση της μονής συνεχίστηκαν μέχρι τις 17 Μαρτίου, που έγινε η καταγγελία, αλλά και μέχρι τις 20 Μαρτίου, που ο δήμος έστειλε την επιστολή στη Μητρόπολη.

Αδυνατεί το κράτος να επιβάλλει οποιοδήποτε πρόστιμο ή διάταγμα κατεδάφισης, αναφέρει ο Αλκης Δικαίος - Αρχιτέκτονας Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΕΤΕΚ, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα».

Οπως αναφέρει ο κ.Δίκαιος ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του αναφορικά με την παράνομη ανέγερση της Ιεράς Μόνης στο Κάβο Γκρέκο και απαιτεί την άμεση κατεδάφιση της οικοδομής.

«Βρισκόμαστε για ακόμα μια φορά ενώπιον της υποβάθμισης των προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura 2000, της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης (ΕΖΔ) και της Ζώνης Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) του Κάβο Γκρέκο»

«Πρόκειται για παράνομη οικοδομή, οπού οι ιδιοκτήτες της γη την έχουν ανεγείρει χωρίς τις απαιτούμενες άδειες» τονίζει ο κ.Δίκαιος.

Εν συνεχεία αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες αναπτύξεις δεν επιτρέπονται στις συγκριμένες σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος.

Απογοήτευση κυριαρχεί στην ΕΤΕΚ καθώς «Βλέπουμε ότι το κράτος αδυνατεί να επιβάλλει οποιοδήποτε πρόστιμο ή διάταγμα κατεδάφισης ώστε να αντιμετωπίζονται αυτές οι παρανομίες άμεσα...Ζητούμε να βρεθούν άμεσα μηχανισμοί για να αντιμετωπίζονται άμεσα»

Ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα που τέθηκε είναι η απουσία επιτόπιου έλεγχου.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι θα έπρεπε το κράτος να επιβάλλει βαριά πρόστιμα... είναι έγκλημα ιδίως όταν αφορά σε προστατευόμενες περιοχές»

 Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top