ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Η Πορεία Χριστοδούλας έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών»

ΠτΔ: «Η Πορεία Χριστοδούλας έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών»

Η Πορεία Χριστοδούλας έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, επισημαίνοντας ότι όσοι παλεύουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους για τη ζωή δεν είναι ποτέ νικημένοι, αλλά ο αγώνας τους είναι πάντα ελπιδοφόρος και μεταφράζεται σε αγώνα θέλησης για τη ζωή.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απηύθυνε  χαιρετισμό στην έναρξη της 49ης  Πορείας Χριστοδούλας που έγινε στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», στη Λευκωσία, δίνοντας ταυτόχρονα το έναυσμα για την έναρξη της Πορείας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στέλλα Κυριακίδου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου διοργανώνει και φέτος την 49η Πορεία Χριστοδούλας, τη μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης σε θέματα καρκίνου στην Κύπρο.

«Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη συγκίνηση που συμμετέχω στη σημερνή εκδήλωση, μαζί με τους διοργανωτές της εκστρατείας, αλλά και το πλήθος των εθελοντών και του προσωπικού της Τράπεζας Κύπρου, του σταθερού αρωγού και υποστηρικτή αυτής της μεγάλης προσπάθειας», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

«Στέκομαι με σεβασμό απέναντί σας, θαυμάζω την απεριόριστη δύναμη της ψυχής και της αγάπης σας, των ανθρώπων της Κύπρου. Θαυμάζουμε όλοι τη δύναμη της ψυχής της Χριστοδούλας από τον Άγιο Μέμνονα Αμμοχώστου, αλλά και τη δύναμη κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται με πείσμα και αισιοδοξία, που δεν τα βάζει ποτέ κάτω», σημείωσε.

Μιλώντας για την ιστορία της αείμνηστης Χριστοδούλας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι πριν 50 χρόνια, διωγμένη από το σπίτι της, υπό την απειλή του Τούρκου εισβολέα και καταπονημένη από τον καρκίνο, ξεκίνησε πεζή από τον Άγιο Μέμνονα Αμμοχώστου, για να καταλήξει στη Σωτήρα Αμμοχώστου, όπου κάτω από ένα δέντρο άφησε, δυστυχώς, την τελευταία της πνοή.

«Μπορεί να νικήθηκε από τον καρκίνο μέσα στις τραγικές συνθήκες της εισβολής, ωστόσο, το πάθος και η θέλησή της για ζωή έγινε σύμβολο και παράδειγμα για όλους μας», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνοντας ότι όσοι παλεύουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους για τη ζωή, για τον συνάνθρωπο, για την κοινωνία και την πατρίδα δεν είναι ποτέ νικημένοι αλλά ο αγώνας τους είναι πάντα ελπιδοφόρος και μεταφράζεται σε αγώνα θέλησης για τη ζωή, για αντίσταση και για επιμονή.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, τον Πρόεδρο του, Δρ Αδάμο Αδάμου, για τη διαχρονική τους προσφορά προς τους καρκινοπαθείς και γενικά προς την κοινωνία μέσω παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης και ανακουφιστικής φροντίδας, ενημέρωσης, εκπαίδευσης, έρευνας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ασθενών.

«Η δράση σας είναι πέρα από πολύτιμη και σημαντική, η δράση σας έρχεται να συμπληρώσει το δικό μας έργο, το ουσιαστικό έργο της Πολιτείας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι «ειδικά η φετινή πορεία, η 49η στη σειρά, έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις όλων των συμπολιτών μας και η κοινωνία μας την έχει αγκαλιάσει με αγάπη και εμπιστοσύνη, όπως αποδεικνύεται και μέσα από τη μαζική σας παρουσία».

Σε μια συγκινητική στιγμή, ένας μαθητής δημοτικού, ηλικίας 11 ετών, ο Ιωάννης, έλαβε τον λόγο από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ανέβηκε στο βήμα και είπε ότι «σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Κύπρο μας γιατί τα άτομα με καρκίνο είναι οι πραγματικοί ήρωες που πρέπει να μιμούμαστε κάθε μέρα γιατί σαν άνθρωποι πρέπει να μάθουμε στη ζωή μας να πολεμούμε όλες τις δυσκολίες χωρίς να τα παρατούμε».

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, η Πορεία Χριστοδούλας πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις και συγκέντρωσε πολίτες όλων των ηλικιών. Σημειώνεται ότι η αρχή έγινε στη Λεμεσό όπου η εκκίνηση έγινε από τον Μόλο στις 7 Απριλίου και στις υπόλοιπες πόλεις στις 14 Απριλίου όπου η εκκίνηση της πορείας έγινε στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, στη Λάρνακα από την εξέδρα στις Φοινικούδες, στην Αμμόχωστο από το Δημαρχείο Δερύνειας και στην Πάφο από το Δημαρχείο Πάφου.

Κατά την τελετή έναρξης της Πορείας Χριστοδούλας στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Δρ Αδάμος Αδάμου, εξέφρασε «τη μεγάλη συγκίνηση του Συνδέσμου για την κυπριακή κοινωνία, η οποία πιστή στο κάλεσμά του άνοιξε και πάλι την αγκαλιά της για να στηρίξει το έργο του».

«Με συμμάχους όλους εσάς, καταφέρνουμε ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ασθενών να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας όπου και οπότε τις χρειάζονται. Υπηρεσίες που καλύπτουν σφαιρικά τις ανάγκες τόσο των ίδιων των ασθενών όσων και των μελών των οικογενειών τους, με στόχο να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους», ανέφερε ο κ. Αδάμου.

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου, διαβεβαίωσε ότι «στο πλαίσιο της διαρκούς εντεινόμενης κοινωνικής μας προσφοράς, ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα εδώ ως συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι. Δίπλα στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και κάθε συνάνθρωπό μας με εμπειρία καρκίνου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/5) στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, παρά την έξοδο της Αλάμπρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top