ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Ανακοίνωσε πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ  

Κομισιόν: Ανακοίνωσε πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ   

Πρόγραμμα για στήριξη της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και ώθηση στο εμπόριο μέσω της Πράσινης Γραμμής εγκαινιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την GIZ International Services, γερμανική υπηρεσία για τη διεθνή συνεργασία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Το έργο θα έχει διάρκεια δύο ετών, και το κόστος, 4 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί πλήρως από το Πρόγραμμα Βοήθειας της ΕΕ για τους Τουρκοκυπρίους.

Ειδικότερα, το έργο θα εστιάσει στην ένταξη των τουρκοκυπριακών εταιρειών στην οικονομία ολόκληρης της Κύπρου, και στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η στήριξη στοχεύει στο να μειώσει τις διαφορές μεταξύ των προτύπων παραγωγής μεταξύ της τουρκοκυπριακής κοινότητας και της υπόλοιπης ΕΕ, ενώ να συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω της αναβάθμισης της ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της βιωσιμότητας της παραγωγής.

Μέσω του έργου αναμένεται να διασφαλιστεί επίσης ότι τα αγαθά και υπηρεσίες τουρκοκυπριακών εταιρειών, που αποτελούν αντικείμενο εμπορικών συναλλαγών διαμέσου της Πράσινης Γραμμής, θα συμμορφώνονται με τα πρότυπα της ΕΕ.

Επίσης, στο πλαίσιο του νέου έργου, μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση σε επιχορηγήσεις, καθώς και σε προγράμματα κατάρτισης, καθοδήγησης και ανάπτυξης επιχειρήσεων. Πληροφορίες σχετικά με τις επικείμενες επιχορηγήσεις και τις ευκαιρίες κατάρτισης θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο Infopoint της ΕΕ.

Ο επόμενος γύρος επιχορηγήσεων θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ συμπληρωματική τεχνική υποστήριξη στους δικαιούχους θα συνεχίσει να παρέχεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου. Η Επιτροπή έχει παρέχει στήριξη άνω των 25 εκατ. ευρώ σε τουρκοκυπριακές επιχειρήσεις από το 2006.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του ΡαϊσίΙράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top