ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σχεδόν 24 ώρες κράτησε η πυρκαγιά στο Κρατικού Δάσος Λεμεσού - Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο

Σχεδόν 24 ώρες κράτησε η πυρκαγιά στο Κρατικού Δάσος Λεμεσού - Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 σε περιοχή πλησίον του Κρατικού Δάσους Λεμεσού, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σήμερα 25 Απριλίου 2024 και ώρα 06:00.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση 1,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα, καλυμμένη με θαμνώδη βλάστηση και διάσπαρτα πεύκα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 130 άτομα του Τμήματος Δασών με 20 πυροσβεστικά οχήματα, 10 προωθητές γαιών και 4 βυτιοφόρα. Τις επιχειρήσεις κατάσβεσης του Τμήματος Δασών συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 17 άτομα και 5 πυροσβεστικά οχήματα και η Πολιτική Άμυνα με 13 άτομα και 6 μικρά πυροσβεστικά οχήματα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης μέλη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, της Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, ένα βυτιοφόρο της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Επιπρόσθετα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων.

Για τον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης, οργανώθηκε από το Τμήμα Δασών Τοπικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Κοινότητα Βάσας Κελλακίου.

Στην περιοχή συνεχίζουν να παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για επιτήρηση της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top