ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έθιμο συνάντησης Επιταφίων τη Μεγάλη Παρασκευή στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία

Έθιμο συνάντησης Επιταφίων τη Μεγάλη Παρασκευή στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία

Το έθιμο συνάντησης Επιταβίων συνεχίζει ο Δήμος Λευκωσίας.

Ο Δήμος Λευκωσίας και οι Ιεροί Ναοί Παναγίας Φανερωμένης, Αρχαγγέλου Μιχαήλ Τρυπιώτη και Αγίου Σάββα, πληροφορούν το κοινό, ότι τη Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, στις 21:30 θα τηρήσουν και φέτος το έθιμο της συνάντησης των Επιταφίων στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας, μετά από την περιφορά των Επιταφίων στην εντός των τειχών πόλη.

Της περιφοράς των επιταφίων θα ηγούνται οι ιερείς και οι εκκλησιαστικές επιτροπές των ναών, συνοδευόμενοι από πολιτειακές, δημοτικές και στρατιωτικές αρχές και προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επίσκοπου Νιτρίας και Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρίας και Πάσης Αφρικής εν Κύπρω, κ. Νικόδημου.

Τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού της Παναγίας της Φανερωμένης θα μεταφέρει άγημα του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων και θα συνοδεύουν μέλη του 76ου Συστήματος Προσκόπων Στροβόλου. Ύμνους θα ψάλλουν οι Πρωτοψάλτες της εκκλησίας με τις χορωδίες τους.

Τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Τρυπιώτη θα μεταφέρει το 40ον Σύστημα Προσκόπων με τη συνοδεία της μπάντας του 71ου Συστήματος Προσκόπων Καϊμακλίου και ύμνους θα ψάλλουν οι Πρωτοψάλτες της εκκλησίας με τις χορωδίες τους.

Τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα θα συνοδεύει το 107ο Συστήμα Προσκόπων Λυκαβηττού και ύμνους θα ψάλλουν οι Πρωτοψάλτες της εκκλησίας με τις χορωδίες τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕΠρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα -  Έγιναν λάθη

Πρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα - Έγιναν λάθη

«Δεν είναι το τέλος του κόσμου» δηλώνει στο «T» ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Λάρνακας Νάκης Αντωνίου κληθείς να σχολιάσει τη διακοπή της σύμβασης με την Kition Ocean Holdings.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top