ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΒ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη παρακαταθήκη για επόμενες γενιές»

ΠτΒ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη παρακαταθήκη για επόμενες γενιές»

Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη που θα παραδοθεί στις επόμενες γενιές σημείωσε στο μήνυμα  της για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ η Προέδρους Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

«Στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας σε κάθε επιβουλή και με ασπίδα τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες ζητούμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο και για τη χώρα μας και τα λόγια πράξη», προσθέτει αναφέροντας ότι το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ ολόκληρη όσο η Κύπρος είναι μοιρασμένη.

Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρει επίσης ότι κανένα κράτος δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει μόνο του τις μεγάλες προκλήσεις σε ένα κόσμο στον οποίο όλα αλλάζουν και τίποτε δεν είναι αυτονόητο και δεδομένο, προσθέτοντας ότι η Κύπρος στο πλαίσιο της ΕΕ  έχει και λόγο και ρόλο να διαδραματίσει.

«Ως ισότιμο κράτος μέλος συμμετέχουμε ενεργά, συνδιαμορφώνουμε πολιτικές προς όφελος των πολιτών, αξιοποιούμε διασυνδέσεις, επαφές και κάθε προοπτική που μας παρέχει η κοινοβουλευτική διπλωματία», σημειώνει η Πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενη στον ρόλο που διαδραματίζει η Βουλή στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

«Χτίζουμε γέφυρες, διεκδικούμε και έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στα μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα, αντιμετωπίζουμε από κοινού, με πνεύμα αλληλεγγύης τις μεγάλες προκλήσεις: Μεταναστευτική, ενεργειακή, υγειονομική, επισιτιστική κρίση», πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος της Βουλής συμπληρώνει ότι την 1η Μαΐου 2004, η Κυπριακή Δημοκρατία αγγίζει το μεγάλο όραμα, που της εξασφαλίζει πολιτικό εκτόπισμα πολύ μεγαλύτερο του γεωγραφικού της μήκους και πλάτους,  της διασφαλίζει μια θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια την οποία ενώνουν οι ίδιες αρχές και πανανθρώπινες αξίες, της δημοκρατίας, της συμπερίληψης, της ενότητας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο κράτος δικαίου, στις ατομικές ελευθερίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη, αφού πέθανε ο Δημήτρης Ανδρονίκου γνωστός ως «Δημητρούι» σε ηλικία 34 χρόνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top