ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής για τα 20χρονα ένταξης - Ποιοι θα παρευρεθούν

Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής για τα 20χρονα ένταξης - Ποιοι θα παρευρεθούν

Με υψηλούς προσκεκλημένους από χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ μαζί με την Κύπρο το 2004 και παρουσία της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλας Κυριακίδου, πραγματοποιείται την Παρασκευή, στην Ολομέλεια της Βουλής, ειδική συνεδρίαση για τα 20χρονα της ένταξης.

Η ειδική συνεδρίαση θα αρχίσει στις 10 το πρωί και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 11. Μισή ώρα αργότερα θα διεξαχθεί ειδική εκδήλωση στο κτίριο του ΘΟΚ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Βουλή το παρών τους θα δώσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, το Διπλωματικό Σώμα και άλλοι αξιωματούχοι της Δημοκρατίας.

Θα απευθυνθεί στο Σώμα η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, η Επίτροπος Κυριακίδου και μετά οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων και οι ανεξάρτητοι Βουλευτές.

Τη σύνοδο της Ολομέλειας θα παρακολουθήσουν ως προσκεκλημένοι της Προέδρου της Βουλής, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Μάλτας Δρ Angelo Farrugia, ο Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιθουανίας Radvilė Morkūnaitė- Mikulėnienė και ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Σλοβενίας Danijel Krivec.

Μετά τη συνεδρίαση της Βουλής θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση στον ΘΟΚ όπου και εκεί θα μιλήσει και η Επίτροπος Κυριακίδου και θα παρευρεθούν όλοι οι προσκεκλημένοι της Προέδρου της Βουλής.

Οι ξένοι αξιωματούχοι, πριν την Ολομέλεια, θα περιηγηθούν κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, από την Πρόεδρο της Βουλής. Μετά θα μεταβούν στη Βουλή για την ειδική συνεδρίαση, κατόπιν στο ΘΟΚ για την εκδήλωση, ενώ το απόγευμα αναμένεται να επιστρέψουν στη Βουλή για να υπογράψουν το βιβλίο επισκεπτών.

Η εκδήλωση στον ΘΟΚ θα ξεκινήσει με προβολή οπτικοακουστικού υλικού για τα «20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ». Μετά την ομιλία της κ. Δημητρίου θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα από την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola.

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Α΄ Αντίπροεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννη Πλακιωτάκη και την Επίτροπο Κυριακίδου.

Ακολούθως θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Συλλογικά επιτεύγματα, κοινές προκλήσεις και μελλοντική πορεία ως κράτη μέλη της ΕΕ – Ο ρόλος των κοινοβουλίων» με ομιλητές την Πρόεδρο της Βουλής και όλους τους προσκεκλημένους από τα Κοινοβούλια χωρών που εντάχθηκαν με την Κύπρο στην ΕΕ.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τελετή βράβευσης μαθητών και μαθητριών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών στον διαγωνισμό δοκιμίου με θέμα «20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Επιχειρούν τα εναέρια μέσα για πλήρη κατάσβεση - Βελτιωμένη σήμερα η εικόνα

Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Επιχειρούν τα εναέρια μέσα για πλήρη κατάσβεση - Βελτιωμένη σήμερα η εικόνα

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλιν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα για πλήρη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες, το απόγευμα παρά την κοινότητα Παραμάλι, απειλώντας κατοικίες και άλλα υποστατικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top