Στο 2,9% ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2024 προβλέπει το Υπουργείο Οικονομικών

Στο 2,9% ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2024 προβλέπει το Υπουργείο Οικονομικών

Στο 2,9% θα ανέλθει ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ το 2024, σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών τον Απρίλιο που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του.

Για τα έτη 2025-2027 το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω κατά 3,1%, 3,2% και 3,3% αντίστοιχα.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, οι προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγο για μείωσή του στο 2,5% για το 2024, ενώ για τα επόμενα έτη μέχρι το 2027 αναμένεται ότι θα κυμανθεί στο 2%.

Το ποσοστό ανεργίας θα ακολουθήσει επίσης πτωτική πορεία, από 5,8% που προβλέπεται να είναι το 2024, σε 5,5% το 2025, 5,3% το 2026 και 5,1% το 2027.

Επιπλέον, αναμένεται ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα συνεχίσει να είναι πλεονασματικό. Για φέτος αναμένεται πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ, ενώ μικρότερα πλεονάσματα αναμένονται για τα έτη 2025-2027, τα οποία θα κυμαίνονται στο 2,8%, 2,6% και 2,1% αντίστοιχα.

Σημαντική μείωση προβλέπεται στο δημόσιο χρέος, το οποίο εκτιμάται ότι για το 2024 θα πέσει στο 70,6% του ΑΕΠ, για να συνεχίσει την καθοδική του πορεία το 2025 στο 65,5%, στο 59,2% το 2026 και στο 54,6% το 2027.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE