LIFESTYLE

Eurovision 2024: Αναβάλλεται η ψηφοφορία των υπόλοιπων χωρών μέχρι να ξεκαθαριστεί τι θα συμβεί με την Ολλανδία

Eurovision 2024: Αναβάλλεται η ψηφοφορία των υπόλοιπων χωρών μέχρι να ξεκαθαριστεί τι θα συμβεί με την Ολλανδία

Συνέπειες σε ολόκληρο τον διαγωνισμό της Eurovision φέρει η υπόθεση με τον εκπρόσωπο της Ολλανδίας.

Καθώς το περιστατικό ερευνάται ακόμα από την αστυνομία και δεν είναι ακόμα σίγουρο αν η χώρα θα συμμετάσχει στον αποψινό τελικό, δεν είναι δυνατή η ψηφοφορία.

Oι χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό, είχαν την ευκαιρία 24 ώρες πριν τον τελικό, να ψηφίσουν τις αγαπημένες τους συμμετοχές.

Ωστόσο, μετά από όσα έχουν συμβεί, η διαδικασία της ψηφοφορίας έχει αναβληθεί προσωρινά, μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει με τη συμμετοχή της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με την επίσημμη ανακοίνωση: «Η έναρξη της ψηφοφορίας για τον υπόλοιπο κόσμο αναβλήθηκε έως ότου ολοκληρωθεί η εν εξελίξει έρευνα, σχετικά με τον Ολλανδό συμμετέχοντα. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία».
Καταγγελία υποβλήθηκε εις βάρος του εκπροσώπου της Ολλανδίας στη Eurovision, σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Malmo Arena.

Σύμφωνα με πληροφορίες και την επίσημη δήλωση της EBU, ο καλλιτέχνης πιάστηκε στα χέρια με γυναίκα φωτογράφο, με ανεπίσημες πηγές να υποστηρίζουν ότι χτύπησε μέλος της ισραηλινής παραγωγής, που έκανε ένα ασεβές σχόλιο για τον θάνατο του πατέρα του, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Ο Τζουστ Κλάιν ανακρίθηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με το ολλανδικό «ΝΟS». Από ανάκριση πέρασε επίσης, το άτομο που τον κατήγγειλε, καθώς και άλλοι που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό.

Η υπόθεση έχει φτάσει στον εισαγγελέα, όμως η διευθέτησή της σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες. Δεν είναι σαφές αν η καταγγελία εις βάρος του θα παίξει κάποιο ρόλο στη συμμετοχή του στον αποψινό τελικό, η οποία κρίνεται αμφίβολη.

Ο τραγουδιστής έχασε τη θέση του στην προτελευταία πρόβα του σόου στο Μάλμε της Σουηδίας την Παρασκευή, όπου επρόκειτο να εμφανιστεί στην πέμπτη θέση, πριν την Εντέν Γκολάν που εκπροσωπεί το Ισραήλ.

Όπως έγινε γνωστό, δεν εμφανίστηκε ούτε και στην τελική πρόβα, καθώς η έρευνα της EBU βρισκόταν σε εξέλιξη. Η ανακοίνωση της απουσίας του και από την πρόβα τζενεράλε έφερε αποδοκιμασίες από το κοινό, με όλα τα ενδεχόμενα, πλέον, να είναι ανοιχτά.

Ξένα μέσα αναφέρουν πως δεν είναι σίγουρο εάν ο Κλάιν θα εμφανιστεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, ενώ δεν αποκλείεται η Ολλανδία να αποσυρθεί και από μόνη της.

Σε ένα της επίσημη δήλωση, η EBU αναφέρει για τον Joost Klein: «Η έρευνα για το περιστατικό με τον Ολλανδό καλλιτέχνη στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνεχίζεται ακόμη. Γίνονται επίσης συζητήσεις μεταξύ της EBU και του AVROTROS, του ολλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, η EBU αποφάσισε ότι ο Joost Klein δεν θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της 2ης Dress Rehearsal, στην οποία ψηφίζουν οι κριτικές επιτροπές από τις 37 συμμετέχουσες χώρες. Αντ’ αυτού θα χρησιμοποιηθεί η εμφάνιση του από τον Δεύτερο Ημιτελικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του SVT, αντιπαράθεση μεταξύ του καλλιτέχνη και ενός φωτογράφου οδήγησε στην άρνηση του Joost να εμφανιστεί σήμερα».

Tην ίδια ώρα, η τραγουδίστρια του Ισραήλ έχει λάβει οδηγία να παραμείνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της και βρίσκεται υπό συνεχή προστασία μετά τη συγκέντρωση χιλιάδων διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης στο Μάλμε της Σουηδίας.
Η ισραηλινή υπηρεσία εθνικής ασφάλειας Shin Bet προειδοποίησε την Γκόλαν να μην βγαίνει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της παρά μόνο για τις ερμηνείες της, αφού δέχθηκε απειλές για τη ζωή της και εν μέσω φόβων για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το περιστατικό με την εκπρόσωπο του Ισραήλ

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς έχει συμβεί με τη συμμετοχή της Ολλανδίας. Χθες πάντως, η Γκολάν που εκπροσωπεί το Ισραήλ, δεν είχε την καλύτερη αντιμετώπιση, από τον Κλάιν. Την ώρα που απαντούσε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδιναν οι καλλιτέχνες μετά την εμφάνισή τους, η Γκολάν δέχτηκε μια ερώτηση που προκάλεσε αντιδράσεις.

«Θεωρείς ότι η συμμετοχή σου στον διαγωνισμό ίσως βάζει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους εκπροσώπους των χωρών, λόγω των όσων γίνονται αυτό το διάστημα στο Ισραήλ;», τη ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Την ώρα που απαντούσε η Εντέν Γκολάν, δίπλα της καθόταν ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας. Όταν κάποιος από τη διοργάνωση της είπε ότι αν δεν θέλει, μπορεί να μην απαντήσει στην ερώτηση, εκείνος πετάχτηκε λέγοντας: «Γιατί όχι;».
eurovision-22024

«Πιστεύω πως είμαστε όλοι εδώ για έναν λόγο και μόνο», ξεκίνησε να λέει η Ισραηλινή τραγουδίστρια, προκαλώντας την αγανάκτηση του Ολλανδού καλλιτέχνη, ο οποίος μάλιστα, δεν προσπάθησε καν να την κρύψει, κάνοντας γκριμάτσες, ενώ εκείνη μιλούσε.

«Η EBU λαμβάνει πιστεύω όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να κάνει αυτή τη διοργάνωση ένα ασφαλές μέρος, όπου θα ενωθούν όλοι. Οπότε, πιστεύω ότι είναι ασφαλές για όλους», συνέχισε να λέει η Εντέν Γκολάν.

Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης κατάφερε να ξεσηκώσει το πλήθος με το τραγούδι «Euro-Papa» στον δεύτερο ημιτελικό, το οποίο και στο τέλος της εμφάνισής του, αφιέρωσε στον πατέρα του.

Ο Τζουστ Κλάιν τον έχασε, όταν ήταν ακόμα παιδί. Έτσι, στο τελευταίο μέρος του κομματιού, θέλησε να απαγγείλει μία στροφή αφιερωμένη σε εκείνον. «Στο τέλος της ημέρας, είμαστε όλοι άνθρωποι. Ο πατέρας μου κάποτε μου είπε ότι ο κόσμος δεν έχει σύνορα. Μου λείπεις, αυτό ψιθυρίζω κάθε μέρα. Βλέπεις, μπαμπά, σε άκουσα», είπε ο τραγουδιστής, ιδιαίτερα φορτισμένος.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επεισοδιακή σύλληψη: Τον τσάκωσαν με πλαστή ταυτότητα, μαχαίρι και διαρρηκτικά εργαλεία - Επιτέθηκε σε αστυνομικό

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφία



Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top