Η οικονομία κατέρρεε και ο Συνεργατισμός σχεδίαζε υπερπολυτελές κτήριο πολλών εκατομμυρίων στην Αθαλάσσα!

Η οικονομία κατέρρεε και ο Συνεργατισμός σχεδίαζε υπερπολυτελές κτήριο πολλών εκατομμυρίων στην Αθαλάσσα!

Φρένο έβαλε η νέα Επιτροπεία της Κεντρικής Συνεργατικής στο μέγαρο Χλωρακιώτη που σχεδίαζε να αναγείρει η Συνεργατική.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», εν μέσω οικονομικής κρίσης και μπροστά στον κίνδυνο μνημονίου το 2012, η ηγεσία του Συνεργατισμού σχεδίαζε να κτίσει υπερπολυτελές κτήριο αξίας €27 εκατομμυρίων.

Το κτήριο θα κτιζόταν στην λεωφόρο Αθαλάσσας απέναντι από την εκκλησία του Αποστόλου Βαρνάβα. Θα περιλάμβανε γραφεία, συνεδριακό κέντρο, καφετέριες, ειδικούς χώρου πρασίνου και μαρμάρινες περσίδες.  Η έκταση του θα ήταν 11.000 τετραγωνικά μέτρα δηλαδή εφτά οικόπεδα.

Τα γεγονότα όμως του 2013 (μνημόνιο – κούρεμα) δεν άργησαν να έρθουν και έτσι αποφασίστηκε να ανασταλεί η ανέγερσή του.

Όλα αυτά λάμβαναν χώρα όταν τα σκάνδαλα έρχονταν στο φως όπως και η κακοδιαχείριση στον Συνεργατισμό, με υποθέσεις παραχωρήσεις δανείων με ευνοϊκούς όρους καθώς και η ανακεφαλαιοποίηση του με κρατικούς πόρους εκείνη την εποχή. 

Επιμέλεια Τάσος Χριστοδούλου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

Η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό θα βρίσκεται στην Κύπρο αμέσως μετά το δεύτερο δεκαήμερα Μαΐου, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι ο ίδιος το γνώριζε εδώ και καιρό. 

BEST OF TOTHEMAONLINE