ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ευθείες βολές κατά της Αρχής κατά της Διαφθοράς - «Ο Κατσουνωτός όσο και αν θέλησαν κάποιοι δεν είναι διεφθαρμένος»

Ευθείες βολές κατά της Αρχής κατά της Διαφθοράς - «Ο Κατσουνωτός όσο και αν θέλησαν κάποιοι δεν είναι διεφθαρμένος»

«Προβληματισμό, απογοήτευση αλλά και ανησυχία», εκφράζεται σε δελτίο Τύπου του Μιχάλη Κατσουνωτού, το οποίο υπογράφει ο δικηγόρος του, Μόδεστος Χρ. Πογιατζής, σε σχέση με τη χθεσινή ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.  

Με τη χθεσινή της ανακοίνωση, αναφέρεται, η Επιτροπή, «δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο γεγονότων άγνωστο προς τα γεγονότα  και τα καταγεγραμμένα δεδομένα της διαδικασίας που προηγήθηκαν»,  γίνεται λόγος για "παραπλανητικές τοποθετήσεις που προκύπτουν, μέσα από τις δύο ανακοινώσεις της ίδιας της Επιτροπής και σε τι πραγματικά αποσκοπούν", ενώ ζητείται έρευνα της διαρροής της κλήσης Κατσουνωτού, προς συγκεκριμένη ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι, «με ιδιαίτερο προβληματισμό, απογοήτευση, αλλά και ανησυχία οφείλουμε να τοποθετηθούμε σε σχέση με τη χθεσινή ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς».  

Καταρχήν, σημειώνεται, «θα πρέπει να φρεσκάρουμε την μνήμη της ίδιας της Αρχής», ως αυτή προκύπτει μέσα από την Ανακοίνωση της, ημερομηνίας 29 Δεκεμβρίου 2023, υπό τον τίτλο: ‘Εκθέσεις που αφορούν στο Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα’, «αλλά και τα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα».

Όπως αναφέρεται, στην Παράγραφο 15 της ανακοίνωσης της Επιτροπής, ημερομηνίας 29 Δεκεμβρίου 2023, αναφερόμενη στον κ. Κατσουνωτό, καταγράφεται ότι, προσερχόμενος για κατάθεση ο Αξιωματικός, παρουσίασε προς τους Λειτουργούς Επιθεώρησης δύο έγγραφα, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του υπεβλήθησαν, επικαλούμενος ότι τα έγγραφα αφορούσαν σε “ευαίσθητα θέματα”.  

Σημειώνεται ότι, επί του προκείμενου τοποθετηθήκαν με γραπτή ανακοίνωση, την ίδια ημέρα, «σύμφωνα με την οποία καταγράφηκαν τα πραγματικά και αληθινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στα πλαίσια της διαδικασίας», αναφέροντας, μεταξύ άλλων ότι, ο κ. Κατσουνωτός, «είχε τοποθετηθεί εμπεριστατωμένα για όσα γνώριζε, υπό την μορφή γραπτής δήλωσης «απόρρητου περιεχομένου», την οποία και παρέδωσε στα πλαίσια της διαδικασίας που διεξήχθη στις 7 Σεπτεμβρίου 2023».

Με την χθεσινή της ανακοίνωση, αναφέρεται, η Επιτροπή, «δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο γεγονότων άγνωστο προς τα γεγονότα  και τα καταγεγραμμένα δεδομένα της διαδικασίας που προηγήθηκαν» και συγκεκριμένα ότι, «ο εν λόγω Αξιωματικός, ενώ προσήλθε ενώπιον των Λειτουργών Επιθεώρησης, δήλωσε ότι δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στις ερωτήσεις τους και απαντούσε κατά το δοκούν, αρνούμενος να απαντήσει σε κάποιες απ’ αυτές...».

«Διερωτώμεθα και ταυτόχρονα εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, ως προς τις παραπλανητικές τοποθετήσεις που προκύπτουν, μέσα από τις δύο ανακοινώσεις της ίδιας της Επιτροπής και σε τι πραγματικά αποσκοπούν», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

«Αποτελεί αδιαμφησβήτητο γεγονός, ότι ο κος Κατσουνωτός παρουσιάστηκε ενώπιον της Επιτροπής, ως ελεγχόμενος μαζί με το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα για αδίκημα Κατάχρησης εξουσίας και κατέθεσε εμπεριστατωμένη γραπτή δήλωση στην οποία αποκάλυπτε με σαφήνεια ότι γνώριζε για την Τρίτη Καταγγελία», προστίθεται. «Εξ ου και η Επιτροπή κατέληξε στο αυτονόητο συμπέρασμα «…δεν διαπιστώνεται το ενδεχόμενο ύπαρξης αδικήματος διαφθοράς σε οποιαδήποτε από αυτές, ούτε αναφορικά με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ούτε με τον Αξιωματικό της Αστυνομίας.», αναφέρεται. 

Ο κ. Κατσουνωτός, σημειώνεται, «τοποθετήθηκε ενώπιον της Επιτροπής και εξέφρασε τους λόγους ανησυχίας του ως προς τα ζητήματα προστασίας ευαίσθητων δεδομένων, τα οποία εκθέτουν πληροφοριοδότες και μάρτυρες σε σοβαρούς κινδύνους, όπως δολοφονίες και κακόβουλες ενέργειες».   

Αυτό που θα έπρεπε να διερευνάται σήμερα, προστίθεται, «δεν είναι οι τεκμηριωμένες τοποθετήσεις του κου Κατσουνωτού, αλλά η διαρροή της κλήσης του, η οποία εμπεριείχε ευαίσθητες πληροφορίες και ονόματα, που φαίνεται να «επιδόθηκε» προς δημοσίευση σε συγκεκριμένη ειδησεογραφική ιστοσελίδα, δώδεκα (12) ώρες πριν καν λάβει γνώση ο πελάτη μας». 

Ο κ. Πογιατζής σημειώνει ότι παραμένουν «αναπάντητα βασικά ερωτήματα», και συγκεκριμένα, γιατί δεν διατάχθηκε έρευνα για τη διαρροή της κλήσης του κ. Κατσουνωτού προς συγκεκριμένη ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

«Τολμήστε την έρευνα της διαρροής της κλήσης Κατσουνωτού. Είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα λύσει όλες τις απορίες», σημειώνεται και τίθεται το ερώτημα «μήπως τελικά κάποιοι φοβούνται την αποκάλυψη της αλήθειας;» όπως και το ερώτημα, «από πότε το να απαντάς ότι θα προτιμούσα να μην αναφέρω ευαίσθητες πληροφορίες που θα μπορούσαν να βάλουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αποτελεί ποινικό αδίκημα;».

Διερωτάται επίσης πως κάποιοι δημόσια τοποθετούνται και αναφέρουν ότι ήταν καίρια τα ερωτήματα που δεν απάντησε ο κ. Κατσουνωτός, αφού η διαδικασία είναι άκρως εμπιστευτική και αδιάβλητη. «Για ακόμα μια φορά η διαδικασία μίλησε και αυτό που πραγματικά φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι «ο Κατσουνωτός όσο και αν θέλησαν κάποιοι δεν είναι διεφθαρμένος», σημειώνεται.

Κλείνοντας, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι δεν επιθυμούν να υπεισέλθουν επί της νομικής πτυχής του θέματος, η οποία απαντήθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα και τους βρίσκει «πλήρως σύμφωνους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

365 ημέρες τον χρόνο στην στάνη και το άρμεγμα – Κύπρια άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία

«Αβέρτα» υπερωρίες οι Κύπριοι εργαζόμενοι – 1 στους 10 δουλεύουν πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

Δάκρυα χαράς στο J2US: Η επί σκηνής πρόταση γάμου - Δείτε βίντεο

Καιρός: Ξυπνάμε με ήλιο και μετά… τοπικές βροχές – Παρόμοιο σκηνικό και τις επόμενες μέρες

Η ιστορία του «πιο στοιχειωμένου σπιτιού» - Η υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη για περισσότερα από 100 χρόνια

Είχαν Άγιο - Τυλίχθηκε στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Πρόλαβαν να εξέλθουν τρία πρόσωπαΑνάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Μόλις 14 ημέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με αλληλοκατηγορίες κομμάτων και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top