ΔΙΕΘΝΗ

Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο Φίτσο, παραμένει σοβαρή η κατάσταση του

Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο Φίτσο, παραμένει σοβαρή η κατάσταση του

Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, ανέκτησε τις αισθήσεις του σήμερα, αφού υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του απο πυροβολισμούς που δέχθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Όπως ανέφεραν ο Αντιπρόεδρος της σλοβακικής Κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινακ και η διευθύντρια του νοσοκομείου της Μπάνσκα Μπίστριτσα, Μίριαμ Λαπούνκοβα, η κατάσταση του Σλοβάκου Πρωθυπουργού είναι σταθερή, αλλά παραμένει σοβαρή.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας της χώρας πρότεινε να τεθεί υπό κράτηση ο δράστης της επίθεσης της 15ης Μαΐου, ο οποίος επέφερε σοβαρά τραύματα στον Πρωθυπουργό της χώρας. Ο εισαγγελέας πρότεινε να αποφασίσει για την κράτηση του δράστη Ειδικό Ποινικό Δικαστήριο το Σάββατο 18 Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες του σλοβακικού πρακτορείου ειδήσεων TASR.

«Ο εισαγγελέας αναγνωρίζει πιθανό κίνδυνο φυγής του μέσω πτήσης και πιστεύει ότι υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να συνεχίσει την εγκληματική του δραστηριότητα, ως εκ τούτου επιδιώκει τόσο την πρόληψη πτήσεων όσο και την προληπτική κράτηση», ανέφερε στο TASR ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



«Σίγουρα προμηνύεται μια δύσκολη νύχτα» - Δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες για αποτροπή επέκτασης της πυρκαγιάς

«Σίγουρα προμηνύεται μια δύσκολη νύχτα» - Δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες για αποτροπή επέκτασης της πυρκαγιάς

Στο ανατολικό μέτωπο επικεντρώνονται οι προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, προκειμένου να αποτραπεί η επέκταση της πυρκαγιάς στο δάσος του Μαχαιρά, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ανδρέας Γρηγορίου. «Σίγουρα προμηνύεται μια δύσκολη νύχτα», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top