ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση κατόχων αξιογράφων στη Χοιροκοιτία

Έκτακτη Γενική Συνέλευση κατόχων αξιογράφων στη Χοιροκοιτία

Αδιαφορία από πλευράς εμπλεκομένων και καθυστέρηση στην επίλυση του προβλήματος τους διαβλέπει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, Φοίβος Μαυροβουνιώτης, ο οποίος μιλούσε το πρωί της Κυριακής,27/09, σε Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε στη Χοιροκοιτία.

Ο κ. Μαυροβουνιώτης εξέφρασε δυσαρέσκεια από το γεγονός ότι, παρά τις υποσχέσεις που έλαβε ο σύνδεσμος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 27ης Απριλίου, ούτε ο Γενικός Εισαγγελέας μεσολάβησε ώστε ο Σύνδεσμος να έρθει σε επαφή με τους ανακριτές της υπόθεσης, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεσολάβησε στην Τράπεζα Κύπρου σχετικά με τον συμψηφισμό των δανείων.

Παράλληλα ανέφερε ότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση και κωλυσιεργία, τόσο στους κόλπους της Κυβέρνησης όσο και της Βουλής, στην υιοθέτηση της ευρωπαϊκής  σύστασης η οποία επιτρέπει τις ομαδικές αγωγές και πως «κάποιες αόριστες υποσχέσεις που πήραμε από δύο κόμματα, παρέμειναν υποσχέσεις, παρόλες τις υπενθυμίσεις μας».

«Η  ίδια κωλυσιεργία παρατηρείται και στο θέμα της δωρεάν νομικής αρωγής, αφού η κυβέρνηση ερίζει με την Επιτροπή Νομικών, ποιος θα επωμίζεται τα δικηγορικά έξοδα», συνέχισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, προσθέτοντας πως έχει διαφανεί ότι η νομική αρωγή δεν πρόκειται να είναι δωρεάν κι εκείνοι που θα δικαιούνται θα είναι ελάχιστοι «και θα υφίστανται τέτοια ταλαιπωρία που στο τέλος δεν θα συμμετάσχουν στην όλη διαδικασία».

Ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης εξέφρασε εξάλλου την ανησυχία του Συνδέσμου από τις πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά στο θέμα Βγενόπουλου και τις συνεχείς αναβολές στη δίκη των αξιωματούχων της Τράπεζας Κύπρου, αφού όπως είπε, υπολογίζεται πλέον ότι τα 5-6 χρόνια στα οποία υπολογιζόταν  αρχικά η εκδίκαση των υποθέσεών των κατόχων αξιόγραφων,  να διπλασιαστούν.  «Είναι γι’ αυτό που επιδιώκουμε την εξώδικη διευθέτηση του προβλήματός μας» συμπλήρωσε.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΣΥΚΑΤΑ ανέφερε πως έχει γίνει γραπτή διαμαρτυρία προς την Τράπεζα Κύπρου, η οποία προσεγγίζει προσωπικά μέλη του Συνδέσμου και υποβάλλει προφορικά διάφορες εναλλακτικές προτάσεις για αναδιάρθρωση των δανείων τους.  Κάλεσε δε τα μέλη του Συνδέσμου όπως προτού απαντούν στις προτάσεις της Τράπεζας Κύπρου, να συνεννοούνται με τους δικηγόρους τους.

Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη έγκριση ψηφίσματος από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με το οποίο καλεί την κυβέρνηση να αποζημιώσει τα θύματα των αποφάσεων του Eurogroup και της ίδιας της Κυβέρνησης, τον Μάρτη του 2013, ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης είπε πως «το ψήφισμα αυτό μόνο ηθική ικανοποίηση μας προσφέρει και σημασία έχει να πειστεί η Κυβέρνηση να μετατρέψει το ψήφισμα αυτό σε Νομοσχέδιο για να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τα λεφτά μας».

Τέλος,  ζήτησε από τα μέλη την εξουσιοδότηση τους ώστε ν’ αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα διοργανωθούν σύντομα, ενώ ακολούθησε ενημέρωση γύρω από τα ευρήματα ομάδας λογιστών. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top