Σάντσεθ: «Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης είναι απαραίτητη για την επίτευξη ειρήνης»

Σάντσεθ: «Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης είναι απαραίτητη για την επίτευξη ειρήνης»

Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης είναι «απαραίτητη για την επίτευξη ειρήνης» ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, πέραν του ότι είναι ένα «ζήτημα ιστορικής δικαιοσύνης», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Σε σύντομη δήλωσή του στα ισπανικά και τα αγγλικά μερικές ώρες πριν από την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από την ισπανική κυβέρνηση, ο Σάντσεθ πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή δεν ελήφθη «εναντίον κανενός, πολύ περισσότερο εναντίον του Ισραήλ».

Στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Ισπανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ισπανία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος που περιλαμβάνει τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, ενοποιημένο υπό την Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Μαδρίτη δεν θα αναγνωρίσει αλλαγές στα παλαιστινιακά σύνορα μετά το 1967 εκτός κι αν αυτές συμφωνηθούν από όλες τις πλευρές.

Η Ιρλανδία και η Νορβηγία θα αναγνωρίσουν επίσης σήμερα επισήμως ένα παλαιστινιακό κράτος.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Την ώρα που τα κόμματα κινούνται με πυρετώδεις ρυθμούς για να ολοκληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, η κοινή γνώμη παρακολουθεί μια άλλη, πιο ανησυχητική πραγματικότητα: καταγγελίες για διαφθορά και εγκλήματα που παραμένουν ατιμώρητα, ισχυρισμοί για εμπλοκή πολιτικών προσώπων και μελών της Αστυνομίας, και ένα σύστημα θεσμών που φαίνεται να χάνει την αξιοπιστία του.

BEST OF TOTHEMAONLINE