ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πρώην δική μας «Δρακουλέσκου» και η παρέα της πιάνει δουλειά στην Αθήνα

Η πρώην δική μας «Δρακουλέσκου» και η παρέα της πιάνει δουλειά στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, το οποίο έχει αναλάβει να παρέχει τεχνική βοήθεια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Δουλειά πιάνει και πάλι από σήμερα η τρόικα ή σωστότερα το κουαρτέτο, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Έτσι, οι θεσμοί θα ασκούν αυτοπρόσωπη εποπτεία στην υλοποίηση των σκληρών μέτρων του τρίτου Μνημονίου, με το βλέμμα, σε πρώτη φάση, στους στόχους και την πορεία του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα αρχίσουν να στέλνουν ίσως και από σήμερα στην Αθήνα πολυάριθμα τεχνικά κλιμάκια, ώστε να αποφευχθούν «λάθη» και αστοχίες στο τρέχον, δύσκολο πρόγραμμα.

Στο μέτωπο των δημοσιονομικών μέτρων, κυβερνητικά στελέχη δίνουν μία εικόνα ομαλής πορείας του προϋπολογισμού, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά των δανειστών υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν δεν εφαρμόζονται πλήρως και ενδεχομένως να απαιτηθούν νέες παρεμβάσεις.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Ε.Τ., η ομάδα των ξένων τεχνοκρατών θα είναι ακόμη μεγαλύτερη από ό,τι στις προηγούμενες αξιολογήσεις και θα υπάρχει ειδικό κλιμάκιο εργασίας για κάθε μεγάλο θέμα του ελληνικού προγράμματος.

Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, το οποίο έχει αναλάβει να παρέχει τεχνική βοήθεια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο -που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα- αλλά και την αναβάθμιση του φορολογικό μηχανισμού. Με το κλιμάκιο αυτό θα γίνει και η διαπραγμάτευση για την εξεύρεση ισοδυνάμων για την ολική ή μερική (μόνο για φροντιστήρια) κατάργηση του 23% του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και για τα αντισταθμιστικά μέτρα για την κατάργηση του ευνοϊκού καθεστώτος για τους αγρότες.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top