ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζει τις επαφές στην Νέα Υόρκη ο Ακιντζί

Αρχίζει τις επαφές στην Νέα Υόρκη ο Ακιντζί

Με δύο συναντήσεις αρχίζει τις επαφές του σήμερα Τρίτη (29/09) στην Νέα Υόρκη ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος τα μεσάνυχτα, ώρα Κύπρου, θα δει τον ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν και στις 4 τα ξημερώματα, ώρα Κύπρου, τον Τούρκο Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με την Κίπρις Ποστασί, οι επαφές του κ. Ακιντζί θα συνεχιστούν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου και μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, την ΥΠΕΞ της Σουηδίας, Μάργκοτ Βάλστρεμ, τον ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, Iyad Medeni, τον ΥΠΕΞ της Νέας Ζηλανδίας, Murray McCully και τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι. Η συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η “υπουργός” εξωτερικών, Εμινέ Τσολάκ αναχωρεί και αυτή αύριο για την Νέα Υόρκη όπου θα έχει χωριστές επαφές. Συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιήσει κατά την παραμονή του στην αμερικανική μεγαλούπολη και ο Τ/κ διαπραγματευτής, Οζντίλ Ναμί, ο οποίος συνοδεύει τον Μουσταφά Ακιντζί.

Το Κυπριακό, συζήτησε στο μεταξύ, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Σύμφωνα με την αγγλόφωνη Σαμπάχ ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ αναφερόμενος στην συνάντηση των δύο ανδρών στο περιθώριο της 70ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ανέφερε ότι “ο ΓΓ και ο Πρωθυπουργός συμφώνησαν στην σημασία των διαπραγματεύσεων για μια συνολική διευθέτηση στην Κύπρο και του ρόλου της Τουρκίας στην υποστήριξη της διαδικασίας”.

Νταβούτογλου και Μπαν συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ανάγκη μείωσης της έντασης στην Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Τούρκος Πρωθυπουργός είχε χθες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με τους Πρωθυπουργούς του Ιράκ, του Λιβάνου και της Γεωργίας.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top