ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Λευκωσίας… καθήλωσε το Ισραήλ! - Ταλαιπωρία για χιλιάδες

Tο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Λευκωσίας… καθήλωσε το Ισραήλ! - Ταλαιπωρία για χιλιάδες

Για σοβαρές καθυστερήσεις σε πτήσεις προς την Λάρνακα, λόγω του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Λευκωσίας, κάνουν λόγο ασφαλείς πληροφορίες της ιστοσελίδας μας.

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση ή δημόσια τοποθέτηση αρμόδιου ατόμου, ωστόσο, όπως ανέφερε στο ThemaOnline πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, υπήρξε συντήρηση στο σύστημα. Μας αναφέρθηκε μάλιστα ότι οι επηρεαζόμενες χώρες ήταν ήδη ενημερωμένες.

Πάντως, Μ.Μ.Ε. του γειτονικού Ισραήλ δίνουν διάσταση στο θέμα, σημειώνοντας πως οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Ben Gurion προς τον αερολιμένα της Λάρνακας, παρουσιάζουν μεγάλη καθυστέρηση, λόγω προβλήματος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Haaretz, πάνω από 30 εξωτερικές πτήσεις από το αεροδρόμιο Ben-Gurion Airport παρουσίασαν καθυστερήσεις την Τρίτη (29/09) το απόγευμα, λόγω «προβλήματος στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Κύπρου».

Συμπληρώνεται ότι «​χιλιάδες επιβάτες έμειναν περιορισμένοι στο αεροδρόμιο λόγω της καθυστέρησης, που αναμενόταν να διαρκέσει για τουλάχιστον ακόμη τρεις ώρες (μέχρι τις 20:00). Πολλές πτήσεις από το Ben-Gurion εντάσσονται υπό τον κυπριακό έλεγχο μόλις εξέλθουν του ισραηλινού εναέριου χώρου. Γι΄ αυτόν τον λόγο το τεχνικό θέμα της Λευκωσίας επηρέασε το Ισραήλ».

Εξάλλου, πληροφορίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα israelnationalnews.com, αναφέρουν ότι το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Κύπρου δεν παρουσιάζει πρόβλημα, αλλά αναβαθμίζεται. Αυτό αναφέρθηκε από το στρατιωτικό ραδιόφωνο του Ισραήλ, με βάση πάντα το δημοσίευμα της εν λόγω ιστοσελίδας.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top