ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλήρως ικανοποιημένος από τις επαφές του στη Nέα Υόρκη ο Πρόεδρος

Πλήρως ικανοποιημένος από τις επαφές του στη Nέα Υόρκη ο Πρόεδρος

Πλήρη ικανοποίηση από τα αποτελέσματα των επαφών του στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, είπε ότι σε όλες τις συναντήσεις του προέβη σε ενημέρωση για την παρούσα φάση του Κυπριακού, σε ποια θέματα σημειώθηκε πρόοδος και σε ποια προκύπτουν διαφωνίες και αντάλλαξε απόψεις με τους συνομιλητές του.
Πρόσθεσε ότι επισήμανε την ανάγκη η Τουρκία, μέσα από πολύ πρακτικά και συγκεκριμένα μέτρα και όχι με διακηρύξεις, να συμβάλει αποτελεσματικά στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε επίσης ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ξεκαθαρίσει, σε ανώτατο επίπεδο, τις κόκκινες γραμμές της ελληνοκυπριακής πλευράς: Τη διασφάλιση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών, την συμβατότητα της λύσης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την απαλλαγή από ξένα στρατεύματα και εγγυήσεις.


Όσον αφορά  την διαδικασία των συνομιλιών, υπέδειξε ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν πρακτικές του παρελθόντος οι οποίες απέτυχαν.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι κοινή ήταν η διαπίστωση πως οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί τόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο και με τις εκλογές στην Τουρκία γιατί θα επιτρέψουν την εξαγωγή πιο ασφαλών συμπερασμάτων για τις προοπτικές της εν εξελίξει διαδικασίας.


Αναφερόμενος ειδικά στις συναντήσεις του με τον Αντιπρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει τον σταθεροποιητικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή και ειδικότερα την συμβολή της στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και στην δημιουργία συνθηκών ασφάλειας στην περιοχή.


Επιβεβαίωσε ότι ο Τζον Κέρι εκδήλωσε ενδιαφέρον να επισκεφθεί την Κύπρο πριν από το τέλος του χρόνου και η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί μέσω της διπλωματικής οδού.
Είπε εξάλλου ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στην σύντομη συνομιλία τους κατά την δεξίωση του Αμερικανού Προέδρου, επέδειξε ενδιαφέρον, ήταν απόλυτα ενήμερος και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.


Στην συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε πολύ παραγωγική την συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και αναφέρθηκε στην πιθανότητα επίσκεψής του στην Κύπρο.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κύριος Λαβρόφ έκαμε λόγο για ενδεχόμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος από ρωσικές εταιρείες για επενδύσεις στην Κύπρο.

Για την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ήταν κοινή πεποίθηση ότι ο διάλογος για πώληση κυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.


Εξάλλου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι, ως αποτέλεσμα της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, προγραμματίζει να επισκεφθεί την χώρα εντός του 2016 με στόχο την εμβάθυνση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με την Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top