Σοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Σοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση με την πυρκαγιά που άρχισε χθες (15/6) στον Φαρμακά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή «η κατάσταση στην πυρκαγιά είναι σαφώς καλύτερη, δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Καθόλη τη διάρκεια της νύκτας και με σύμμαχο την νηνεμία, οι επίγειες δυνάμεις εργάζονταν και με την υποστήριξη προωθητών γαίων κατάφεραν μα περιορίσουν τα ενεργά μέτωπα. Είναι επίσης παρατεταγμένες περιμετρικά και οριοθετούν την περιοχή.

Νωρίς το πρωί επιχειρούν πέντε εναέρια μέσα (αεροσκάφη airtractor) ασφαλίζουν περίμετρο και κάνουν ρίψεις εκεί και όπου χρειάζεται.

Τα εναέρια θα φτάσουν τα οκτώ με προσθήκη 2 ελικοπτέρων των Βρετανικών Βάσεων ελικοπτέρου Ε.Φ για συντονισμό. Συνεχίζουμε με σοβαρό το ενδεχόμενο των αναζωπυρώσεων καθ´ όλη τη διάρκεια της ημέρας και με στόχο τον περιορισμό τους εν τη γενέσει τους.

Όπως έχει ανακοινωθεί στην πυρκαγιά συμμετέχουν για την κατάσβεση πέραν των 250 πυροσβεστών και υποστηρικτών από όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες καταστολής και υποστήριξης, οργανωμένα εθελοντικά σύνολα ως επίσης και πέραν των 60 πυροσβεστικών και υποστηρικτικών οχημάτων».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

Υπέρ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για τη ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων τάσσεται επί της αρχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, στη βάση υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, ζητεί από τη Βουλή να προβεί σε μικρές αλλαγές, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE