ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξενοδοχεία: 9 στις 10 διανυκτερεύσεις από ξένους τουρίστες – Αύξηση 21,4% σε σχέση με το 2023

Ξενοδοχεία: 9 στις 10 διανυκτερεύσεις από ξένους τουρίστες – Αύξηση 21,4% σε σχέση με το 2023

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της Κύπρου, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2023. Ταυτόχρονα, τη συντριπτική πλειοψηφία σε διανυκτερεύσεις, την κατέγραψαν ξένοι τουρίστες.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 21,4%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2023.

Ταυτόχρονα, από το σύνολο των διανυκτερεύσεων που έχουν καταγραφεί το πρώτο τρίμηνο του 2024, το 87% ήταν ξένοι τουρίστες, ενώ το υπόλοιπο 13% αφορά εγχώριο τουρισμό.

Αύξηση στις διανυκτερεύσεις κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός τουρισμός

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, το πρώτο τρίμηνο του 2024, σημειώθηκαν 452,6 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 7% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2023. Ο Ιανουάριος κατέγραψε 133,9 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, αύξηση 3% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023, ο Φεβρουάριος 149,2 εκατ., αύξηση 6%, και ο Μάρτιος 169,5 εκατ., αύξηση 9%.

Οι ξένοι επισκέπτες αντιπροσώπευαν περίπου το 45% του συνόλου των διανυκτερεύσεων τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, ενώ σημειώθηκαν μεγάλες διαφορές μεταξύ των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό διανυκτερεύσεων καταγράφηκε από ξένους τουρίστες στη Μάλτα με 91%, στην Κύπρο με 87%, στο Λουξεμβούργο με 82% και στην Αυστρία με 78%. Από την άλλη, οι ξένοι τουρίστες αντιστοιχούσαν μόνο στο ένα πέμπτο των διανυκτερεύσεων στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Γερμανία με 19%, 20% και 20%, αντίστοιχα.

Επίσης, το πρώτο τρίμηνο του 2024, η αύξηση των διανυκτερεύσεων από ξένους επισκέπτες ανήλθε στο 11% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023 και ήταν πολύ πιο έντονη σε σχέση με την αύξηση από διανυκτερεύσεις εγχώριου τουρισμού που ήταν στο 4%.

Τέλος, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις διανυκτερεύσεις ξένων επισκεπτών καταγράφηκαν στην Κύπρο με 23%, την Κροατία με 22%, τη Μάλτα και το Λουξεμβούργο με 21%. Οι μικρότερες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Λιθουανία, την Πολωνία και την Ελλάδα με 3%.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατριχιάζουν οι περιγραφές αιχμαλώτου στο «Τ» - «Τρώγαμε ξύλο από το πρωί μέχρι το βράδυ - 50 χρόνια μετά ακούω τους βομβαρδισμούς στα αυτιά μου»

• Συγκλονιστική αποκάλυψη για το 1974 - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου - Φωτογραφίες

• Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις Κυπρίων επωνύμων για την τουρκική εισβολή

• Έξι μηνών η νεαρότερη αγνοούμενη της κυπριακής τραγωδίας - 776 άτομα δεν έχουν ταυτοποιηθεί

• Κλάπηκαν τρία γλυπτά του έργου «Τα πουλιά» που κοσμεί το Κάβο ΓκρέκοΟ Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο «Τ»: «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης» - «Ενόσω δεν υπάρχει λύση, είμαστε όλοι ηττημένοι»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο «Τ»: «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης» - «Ενόσω δεν υπάρχει λύση, είμαστε όλοι ηττημένοι»

Πέρασαν 50 ολόκληρα χρόνια από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Στόχος κάθε Κυβέρνησης έκτοτε ήταν η λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top