ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέσμευση ΗΠΑ για στήριξη διαδικασίας λύσης του Κυπριακού

Δέσμευση ΗΠΑ για στήριξη διαδικασίας λύσης του Κυπριακού

Οι ΗΠΑ είναι βαθύτατα δεσμευμένες σε ό,τι αφορά τη στήριξη της διαδικασίας λύσης, αναφέρει σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο τηλεγράφημά του, ο κ. Ομπάμα, εκ μέρους του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών εκφράζει τις θερμότατες ευχές στον Πρόεδρο και το λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 55η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας σας.

“Εκτιμούμε τη μακρόχρονη συνεργασία μας με την Κυπριακή Δημοκρατία. Είμαι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο ενισχύσαμε τους δεσμούς μας, εργαστήκαμε για να προωθήσουμε την ειρήνη και τον αντι-εξτρεμισμό στην περιοχή και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για αυξημένες διμερείς εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις”, είπε.

Συγχαίρει τον Πρόεδρο για την “αξιοσημείωτη πρόοδο που γίνεται προς την κατεύθυνση μιας διευθέτησης για επανένωση της νήσου ως μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία”.  Αυτή, είπε, “είναι μια ιστορική ευκαιρία για να εδραιωθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Κύπριους. Οι ΗΠΑ είναι βαθύτατα δεσμευμένες σε ό,τι αφορά τη στήριξη της διαδικασίας λύσης και σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε τις προσπάθειες για επίτευξη μιας διαρκούς ειρήνης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top