ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Φορολογίας: Μέχρι τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου η υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ

Τμήμα Φορολογίας: Μέχρι τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου η υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ

Μέχρι τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, θα πρέπει να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις ΦΠΑ και να καταβληθεί ο οφειλόμενος φόρος της τρίτης κατηγορίας των εγγεγραμμένων στο Μητρώο Φ.Π.Α. προσώπων, των οποίων η φορολογική περίοδος έληξε στις 31 Αυγούστου 2015, ανακοίνωσε το Τμήμα Φορολογίας.


Η τελευταία ημερομηνίας μετατέθηκε για τις 12 Οκτωβρίου καθότι η 10η Οκτωβρίου 2015, δεν είναι εργάσιμη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι, σε περίπτωση που η φορολογική δήλωση δεν φθάσει έγκαιρα στο Τμήμα Φορολογίας, τότε θα επιβληθεί χρηματική επιβάρυνση που ανέρχεται σε €51.

Υποδεικνύεται επίσης ότι τυχόν καθυστέρηση πληρωμής οποιουδήποτε οφειλόμενου φόρου προς τον Έφορο Φορολογίας συνεπάγεται την επιβολή πρόσθετου φόρου, που ανέρχεται στο 10% του ποσού που παραμένει απλήρωτο μετά τις 12 Οκτωβρίου 2015. Περαιτέρω καθυστέρηση πληρωμής οποιουδήποτε οφειλόμενου ποσού συνεπάγεται και την καταβολή τόκου προς 4% ετησίως.

Παράλληλα, η υποβολή της Δήλωσης INTRASTAT για τον μήνα Σεπτέμβριο 2015, μπορεί να γίνει μέχρι και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, λόγω του ότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής, 10 Οκτωβρίου 2015, δεν είναι εργάσιμη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που η Δήλωση INTRASTAT δεν φθάσει έγκαιρα στο Τμήμα Φορολογίας, τότε θα επιβληθεί ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ €15 για κάθε Δήλωση.

Τέλος, αναφέρεται πως σε περίπτωση που κάποιο πρόσωπο δεν έχει παραλάβει ή έχει απολέσει το έντυπο της Φορολογικής Δήλωσης, θα πρέπει να αποτείνεται στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Φορολογίας για επανεκτύπωση του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top