Σωκράτης Χάσικος και Παλαιστίνιος Πρέσβης συζήτησαν το προσφυγικό

Σωκράτης Χάσικος και Παλαιστίνιος Πρέσβης συζήτησαν το προσφυγικό

Την διεθνή προσφυγική κρίση συζήτησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και ο Παλαιστίνιος Πρέσβης στη Λευκωσία Γουαλίντ Χασάν σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Κύπρο.

«Οι δύο πλευρές συζήτησαν το ζήτημα της άνευ προηγουμένου προσφυγικής κρίσης παγκόσμιων διαστάσεων της οποίας γινόμαστε μάρτυρες και των προσπαθειών της κυπριακής κυβέρνησης να βοηθήσει την κατάσταση και να τείνει χείρα βοηθείας στους πρόσφυγες», αναφέρεται.

Συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα των Παλαιστίνιων προσφύγων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που διαμένουν στην Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια και αυτών που διασώθηκαν πρόσφατα.

«Ο κ. Χάσικος ενημέρωσε τον κ. Χασάν για την επιχείρηση διάσωσης της 6ης Σεπτεμβρίου και των μέτρων που λήφθηκαν από πλευράς των κυπριακών αρχών για να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των προσφύγων στα κέντρα υποδοχής και για να τους παρασχεθεί η απαραίτητη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου ρουχισμού και ιατρικής περίθαλψης», προστίθεται.

Ο κ. Χασάν ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών από πλευράς της ηγεσίας των Παλαιστινίων και των ίδιων των προσφύγων για την επιτυχή, άμεση και καλά οργανωμένη ανταπόκριση σ` αυτή την κρίση, η οποία, όπως αναφέρεται, εκτιμάται και πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE