ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε ο Γενικός Βικάριος της Μαρωνιτικής Εκκλησίας της Κύπρου Ιωάννης Οργανός

Απεβίωσε ο Γενικός Βικάριος της Μαρωνιτικής Εκκλησίας της Κύπρου Ιωάννης Οργανός

Η Μαρωνίτικη Εκκλησία της Κύπρου, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι την Παρασκευή πληροφορηθήκε τον θάνατο του Γενικού Βικάριου της Μαρωνιτικής Εκκλησίας, Χωρεπισκόπου Ιωάννη Ορφανού.

Στην ανακοίνωση η Μαρωνίτικη Εκκλησία αναφέρει ότι ο Ιωάννης Οργανός την υπηρέτησε για 60 ολόκληρα χρόνια δίπλα σε 3 αρχιεπισκόπους, υπήρξε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της Μαρωνιτικής και της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Κύπρου  και ταυτόχρονα υπήρξε το στήριγμα των Κυπρίων Μαρωνιτών, όπου κι αν αυτοί κατοικούσαν.

Σημειώνει την προσφορά του ιδίως μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974 και την προσφυγοποίηση του συνόλου των μαρωνιτών, προσθέτοντας ότι «στάθηκε δίπλα στον κάθε εκτοπισμένο με παραδειγματική αγάπη».

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι ο εκλιπών διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη δημιουργία της νεοσύστατης ενορίας της Ανθούπολης, στην οποία υπηρέτησε στις αρχές της δεκαετίας 1980, με την ανέγερση της εκκλησίας, του νηπιαγωγείου, του σχολείου και του συλλόγου. 

«Το σεμνό του γραφείο, στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Χαρίτων, παρά την πύλη Πάφου στη Λευκωσία, όπου υπηρέτησε ως γενικός Βικάριος, ήταν πάντοτε ανοιχτό για τον κάθε άνθρωπο που είχε ανάγκη να συζητήσει, να διευθετήσει τις υποθέσεις του ή για να αναζητήσει πνευματική καθοδήγηση και παρηγοριά», συνεχίζει η ανακοίνωση αναφέροντας ότι «η απώλεια του αφήνει ένα μεγάλο κενό».

Συμπληρώνει ότι ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Ρώμης, τον τίμησε με τον τίτλο του Αποστολικού Πρωτονοτάριου, για το συνολικό του έργο στην εκκλησία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την απογευματινή του συνεδρίαση, με θέμα την πρόοδο υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος Διακυβέρνησης για το 2024.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top