ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νταβούτογλου: «Η λύση θα πρέπει να βασίζεται στην πολιτική ισότητα των δύο λαών και την ισότιμη ιδιοκτησία τους στο νησί»

Νταβούτογλου: «Η λύση θα πρέπει να βασίζεται στην πολιτική ισότητα των δύο λαών και την ισότιμη ιδιοκτησία τους στο νησί»

Για δυο λαούς στην Κύπρο με πολιτική ισότητα έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, στην ομιλία του στην 70η σύνοδο της ΓΣ του ΟΗΕ.

Σε σύντομη αναφορά του στο Κυπριακό, ο κ. Νταβούτογλου είπε πως "αναμένουμε να επιτευχθεί μια διαρκής διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν" και πως η Τουρκία υποστηρίζει "τις αποτελεσματικές και εποικοδομητικές προσπάθειες" της τουρκοκυπριακής πλευράς προς αυτή την κατεύθυνση.

«Τελειώνοντας επιθυμώ να στρέψω την προσοχή σας στην συνεχιζόμενη δέσμευσή μας για δίκαιη, συνολική και διαρκή λύση στην Κύπρο. Θα πρέπει να βασίζεται στην πολιτική ισότητα των δύο λαών και την ισότιμη ιδιοκτησία τους στο νησί. Αναμένουμε να επιτευχθεί μια διαρκής διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν. Και υποστηρίζουμε τις αποτελεσματικές και εποικοδομητικές προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ο κ. Νταβούτογλου επεσήμανε ότι η Τουρκία είναι μέρος της Ευρώπης "και στη βάση κοινών παγκοσμίων αξιών συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση του στρατηγικού μας στόχου να γίνουμε μέλος της ΕΕ".

«Πιστεύουμε πως σήμερα η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία περισσότερο παρά ποτέ γα να ενδυναμώσει την ασφάλεια και την ευημερία της», ανέφερε.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top