ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Η επανένωση και απαλλαγή από τα στρατεύματα η μόνη μας επιλογή

ΠτΔ: Η επανένωση και απαλλαγή από τα στρατεύματα η μόνη μας επιλογή

Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της επανένωσης, της απαλλαγής από τα κατοχικά στρατεύματα, της δημιουργίας συνθηκών ειρηνικής συμβίωσης και συνδημιουργίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την 55η επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αφού ευχήθηκε στον κυπριακό λαό `Χρόνια Πολλά`, είπε ότι συμπληρώνουμε σήμερα 55 χρόνια από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, του κυπριακού κράτους, και αναλογιζόμενοι τις μέρες εκείνες θα πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους μέσα από τις θυσίες και τους αγώνες τους έχουν συμβάλει στη δημιουργία του κράτους μας.

"Την ίδια ώρα θα ήθελα τούτες τις μέρες, με νηφαλιότητα να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να διαδράμουμε την όλη πορεία που ακολουθούσαμε μέχρι σήμερα, μια πορεία η οποία διακρίνεται βεβαίως για  επιτυχίες, για προκοπή, για πρόοδο και προκοπή, αλλά και ίδια ώρα με τραγικές περιπέτειες οι οποίες οφείλονται σε λάθη που διεπράχθησαν σαν αποτέλεσμα παρεμβάσεων τρίτων, αλλά και των σφαλμάτων τόσο της μιας όσο και άλλης κοινότητας", ανέφερε.

Ο ΠτΔ σημείωσε ότι θα πρέπει σήμερα, 55 χρόνια μετά, να προβληματιστούμε για να δούμε τις προοπτικές που διανοίγονται μπροστά μας, αλλά και τους προβληματισμούς που πρέπει τον καθένα να απασχολούν.

"Είναι προς όφελος πατρίδας μας να παραμένει διαιρεμένη με κατοχικά στρατεύματα ή προς όφελος της είναι η μετεξέλιξη σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος;", διερωτήθηκε.

"Μεταξύ δυο επιλογών δεν υπάρχει παρά η μία: της επανένωσης, της απαλλαγής από τα κατοχικά στρατεύματα, της δημιουργίας συνθηκών συμβίωσης ειρηνικής και συνδημιουργίας. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε και θέλω να ελπίζω ότι με τη συμβολή και της Τουρκίας θα γίνει κατορθωτό το συντομότερο δυνατόν να απαλλαγούμε και από κατοχικούς στρατούς, αλλά και από τη διαίρεση", ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Συνεχάρη τον ΥΠΑΜ και τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ για την άψογη παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, σε αμυντική διάταξη και όχι σε επιθετική διατεταγμένη, "προκειμένου μέσα από τη διπλωματία, αλλά και στο ενδεχόμενο κινδύνου, απευκταίου και οπωσδήποτε, ενός κινδύνου που ουδέποτε και ουδείς  θα επεδίωκε, να σταθούν να υπεραμυνθούν της Κυπριακής Δημοκρατίας, του κυπριακού κράτους, όπως έπραξαν και στο παρελθόν".

"Εύχομαι πάντα ό,τι καλύτερο και η μεγαλύτερη ευχή βεβαίως είναι να έρθει η ώρα που να μη χρειαζόμαστε στρατεύματα είτε για τον ένα είτε για τον οποιονδήποτε λόγο", κατέληξε ο Πρόεδρος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top