ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Καμμένος: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν χρειάζεται εγγυήσεις, ούτε εγγυήτριες δυνάμεις

Π.Καμμένος: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν χρειάζεται εγγυήσεις, ούτε εγγυήτριες δυνάμεις

Απαιτείται η ενότητα του Ελληνισμού για την άμεση απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων και για τη λήξη της «κοροϊδίας των εγγυήσεων», δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η Δημοκρατία δεν χρειάζεται εγγυήσεις, ούτε εγγυήτριες δυνάμεις. «Αυτό που απαιτείται από όλους μας είναι η ενότητα του ελληνικού λαού, του Ελληνισμού, της μητέρας πατρίδας και του Κυπριακού Ελληνισμού, για να απαιτήσουμε δύο δίκαια αιτήματα» είπε. Το πρώτο, συνέχισε «είναι η άμεση απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων και το δεύτερο είναι η λήξη πλέον αυτής της κοροϊδίας των εγγυήσεων».

Στις Δημοκρατίες, ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, «εγγυήτριες δυνάμεις είναι οι πολίτες. Και η Κυπριακή Δημοκρατία απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια της».

Είπε εξάλλου ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να εργαστεί για μια δίκαιη λύση, που θα ενώνει το νησί και που «θα επιτρέψει μια επόμενη παρέλαση να γίνει στο Ριζοκάρπασο, στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια, στα κατεχόμενα εδάφη, να ψάλλουμε τον πανηγυρικό στον Απόστολο Ανδρέα. Τότε μόνο θα έχει λυθεί το Κυπριακό», είπε.

Ο Έλληνας Υπουργός εξέφρασε «εκ μέρους της μητέρας πατρίδος» τα χρόνια πολλά για τα 55 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας και είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις απέδειξαν με τη μεγαλειώδη παρέλαση, την ετοιμότητα, το υψηλό ηθικό και τον επαγγελματισμό τους για να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία.

Αναφέρθηκε στους ήρωες του 1974 που παρέλασαν για πρώτη φορά σήμερα και οι οποίοι, όπως είπε, «ακόμα και από τη μητέρα πατρίδα δεν είχαν αναγνωριστεί μέχρι τώρα». «Αυτό αποτελεί καθήκον μας να το πράξουμε μαζί με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top