ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Στεφάνου: Κατάκτηση του λαού η ανεξαρτησία

Στέφανος Στεφάνου: Κατάκτηση του λαού η ανεξαρτησία

Την πεποίθηση ότι η κυπριακή ανεξαρτησία αποτελεί κατάκτηση του κυπριακού λαού, και πως μέσα από τη λύση του Κυπριακού, το κυπριακό κράτος θα πρέπει να μετεξελιχθεί κατά τρόπο που να αποτελέσει μια στέγη που να προφυλάσσει τον κυπριακό λαό, Ε/κ και Τ/κ, εξέφρασε σήμερα το μέλος του Πολιτκού Γραφείου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας στης στρατιωτικής παρέλασης, στη Λευκωσία, ο κ. Στεφάνου αφού συνεχάρη τους συντελεστές της παρέλασης, είπε ότι η Εθνική Φρουρά διαδραματίζει έναν αποτρεπτικό ρόλο, έχοντας υπόψη ότι η Κύπρος κατέχεται κατά το ήμισυ σχεδόν από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα από το 1974.

«Ο αγώνας μας είναι ειρηνικός, ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε το Κυπριακό μέσα από τις διαπραγματεύσεις και ότι μέσα από τη λύση να απελευθερώσουμε την Κύπρο, να τερματίσουμε την τουρκική κατοχή, να επανενώσουμε τον τόπο και το λαό και ασφαλώς να αποκρατικοποιήσουμε την πατρίδα μας», ανέφερε.

Σημείωσε πως μέχρι τότε χρειάζεται να συνεχίσουμε τον αγώνα για να φτάσουμε σε μια λύση δίκαιη υπό τις περιστάσεις, βιώσιμη και λειτουργική και πως ασφαλώς ωσότου υπάρχει κατοχή θα πρέπει να υπάρχει και μια αξιόμαχη ΕΦ για να μπορεί να διαδραματίζει τον αποτρεπτικό της ρόλο.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι η ανεξαρτησία αποτελεί κατάκτηση του λαού μας αλλά και πως αυτή η ανεξαρτησία δυστυχώς πολεμήθηκε από διάφορους από μέσα και απ` έξω, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο δίδυμο έγκλημα του 1974, με το πραξικόπημα της ΕΟΚΑ Β` και της Χούντας των Αθηνών και της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

«Σαν σήμερα πριν από 55 χρόνια γεννιόταν ένα νέο κράτος. Θέλουμε μέσα από τη λύση του Κυπριακού να μετεξελίξουμε αυτό το κράτος και να μπορέσουμε να δώσουμε μια στέγη που να προφυλάσσει τον κυπριακό λαό, Ε/κ και Τ/κ», πρόσθεσε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top