ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Φανιέρου στο ThemaOnline: «Να σταθούν όλοι δίπλα στον Αναστασιάδη για το κυπριακό» - VIDEO

Συνέντευξη Φανιέρου στο ThemaOnline: «Να σταθούν όλοι δίπλα στον Αναστασιάδη για το κυπριακό» - VIDEO

Συνέντευξη εφ´ όλης της ύλης παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας, ToTheaOnline και τις δημοσιογράφους Xριστιάνα Τσαγγάρη και Ιωάννα Μάντζιηπα ο επιχειρηματίας Αντώνης Φανιέρος.

Συνέντευξη στις Χριστιάνα Τσαγγάρη και Ιωάννα Μάντζιηπα

Η συνέντευξη χωρίζεται σε τρία μέρη. Ο γνωστός επιχειρηματίας αναπτύσσει τις θέσεις του στο κυπριακό, την οικονομία και την πολιτική.

Αποκαλύπτει πως θα ήθελε να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής, αλλά δεν του το επιτρέπουν, διότι πριν από 38 χρόνια, αν και ήταν αθώος, όπως αναφέρει, τον καταδίκασαν σε ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνια για βομβιστική επίθεση κατά εισαγγελέα.

Ο Αντώνης Φανιέρος εξέφρασε το παράπονο του ότι αυτό το πράγμα πρέπει κάποτε να τελειώσει. Θέλει ο κόσμος να τον σέβεται και όχι να τον φοβάται.

Στη Βουλή δεν πρέπει να μπαίνουν δικηγόροι, αλλά απλοί άνθρωποι, οι οποίοι θα βοηθάνε τον κόσμο. Το 70% των πολιτικών, όπως είπε, είναι διεφθαρμένοι και προασπίζουν μόνο τα συμφέροντα τους.

Τα προηγούμενα χρόνια σε προεκλογικές περιόδους του ζητούσαν χρήματα για βοήθεια, αλλά αυτή τη φορά δεν θα δώσει σε κανένα. «Να μου κοπούν τα χέρια», είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε τα κόμματα να τα «βάλουν κάτω», για να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τις διαπραγματεύσεις για επίλυση του κυπριακού.

Σύμφωνα με τον κ. Αντώνη Φανιέρο, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος δεν πρέπει να βγαίνει στις τηλεοράσεις και να λέει αυτά που λεει, αλλά να μιλά προσωπικά στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και αφού συμφωνήσουν, τότε και μόνον να βγουν να το ανακοινώσουν στον κόσμο. Σε διαφορετική περίπτωση θα καλλιεργείται φανατισμός και θα χαλάσει η καλή εικόνα που υπάρχει για επίλυση του κυπριακού.

«Ο Νίκος Αναστασίαδης προσπαθεί», είπε ο κύριος Φανιέρος. Και πρόσθεσε: «Πρέπει όλοι να τον στηρίξουμε και ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος έχει με το μέρος του τους πιστούς».

«Δυστυχώς δεν είμαστε μόνοι μας. Οι Τουρκοκύπριοι, είτε μας αρέσει είτε όχι έχουν μερίδιο στο φυσικό αέριο, για αυτό πρέπει να πάρουν αυτό που τους αναλογεί, διότι η Τουρκία θα το πάρει όλο», ανέφερε.

Ο κύριος Φανιέρος τόνισε ότι «μοναδικό μας όπλο είναι το φυσικό αέριο και πρέπει να το χειριστούμε σωστά. Είναι παραμύθι ότι το Ισραήλ και η Αίγυπτος θα μας σώσει εάν γίνει οτιδήποτε».

Οι πολιτικοί πρέπει να σταθούν στο ύψος τους χωρίς καθυστερήσεις.

Οι εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία), δεν χρειάζονται αφού έχουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και μας κατέστρεψε (εννοεί οικονομικά).

Ο κύριος Φανιέρος υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει πρώτα να διακριβωθεί η τύχη όλων των αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή, για να επουλωθούν οι πληγές των συγγενών. Καταλαβαίνει, είπε, εάν τρέφουν μίσους προς τους Τούρκους διότι είναι ότι χειρότερο να σου σκοτώνουν τους δικούς σου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top