ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Η Ελλάδα θα στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της Kύπρου μέχρι τη δικαίωση

Κοτζιάς: Η Ελλάδα θα στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της Kύπρου μέχρι τη δικαίωση

Η Ελλάδα δεσμεύεται ότι θα στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι τη δικαίωση, λέει ο Κοτζιάς

Φόρο τιμής και υπόσχεση προς όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου, αποτελεί για την Ελλάδα η πλήρης σύμπλευση της με την Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι την δικαίωση της απελευθέρωσης της νήσου, τονίζει ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Κοτζιάς σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 55 ετών από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Ο σεβασμός της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, η διαρκής συνεργασία και ο συντονισμός με την Κυπριακή Κυβέρνηση συνιστούν τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της Ελλάδας», προσθέτει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι κοινοί στρατηγικοί στόχοι Αθήνας και Λευκωσίας είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και του εποικισμού, η αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων και η κατάργηση του αναχρονιστικού, όπως υπογραμμίζει,  συστήματος εγγυήσεων του 1960, στο πλαίσιο μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης, επί τη βάσει των αποφάσεων των Η.Ε. και των αρχών της Ε.Ε.

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για ακόμη μία φορά, ότι η Ελλάδα δεν θα φεισθεί προσπαθειών και αποφασιστικότητας, μέχρι να δικαιωθεί η κυπριακή υπόθεση», διαμηνύει ο Νίκος  Κοτζιάς προς τον κ. Κασουλίδη. Και δεσμεύεται ότι αυτό αποτελεί «φόρο τιμής και υπόσχεση στους Κυπρίους και Ελλαδίτες αδελφούς μας που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ακεραιότητα της Μεγαλονήσου, στους αγνοούμενους και τις οικογένειές τους».

Εν τω μεταξύ, καταλήγει ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, και μέχρι να επιλυθεί οριστικά το μεγάλο διεθνές ζήτημα που είναι το Κυπριακό, η Ελλάδα θα συνεχίσει να εκπληρώνει στο ακέραιο τις ιστορικές, πολιτικές και συμβατικές της υποχρεώσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top