Ελεύθεροι με εγγύηση 100 και 50 χιλ. ευρώ Νεκτάριος και Πορφύριος - Παραπέμφθηκαν σε δίκη

Ελεύθεροι με εγγύηση 100 και 50 χιλ. ευρώ Νεκτάριος και Πορφύριος - Παραπέμφθηκαν σε δίκη

Παραπέμπονται σε απευθείας δίκη στις 27 Σεπτεμβρίου οι δύο εν αργία αρχιμανδρίτες της Μονής Αββακούμ, Νεκτάριος και Πορφύριος. Οι δύο αρχιμανδρίτες κατηγορήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με 19 αδικήματα. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για συνομωσία προς καταδολίευση, κλοπή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ψευδή φορολογική δήλωση και πράξη που ενδέχεται να επηρεάσει αστυνομική έρευνα.

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος να υπογράψει εγγύηση ύψους €100.000 με έναν ή περισσότερους αξιόχρεους εγγυητές. Το όνομά του να τοποθετηθεί στη λίστα απαγόρευσης εξόδου από τη Δημοκρατία και να παραδώσει όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Ζήτησε επίσης να παρουσιάζεται σε αστυνομικό σταθμό της επιλογής του δύο φορές τη βδομάδα.

Για τον αρχιμανδρίτη Πορφύριο, ζητήθηκαν οι ίδιοι όροι, με διαφοροποίηση στο ύψος της εγγύησης, που ανέρχεται στις €50.000.

Ο συνήγορος υπεράσπισης συμφώνησε με τους όρους, οι οποίοι επιβλήθηκαν τελικά από τη Δικαστή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE