Επέτειος εισβολής: Τουρκικό αεροπλανοφόρο και παρέλαση 50 πλοίων στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς

Επέτειος εισβολής: Τουρκικό αεροπλανοφόρο και παρέλαση 50 πλοίων στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς

Το τουρκικό αεροπλανοφόρο Αναντολού θα σταλεί στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, ενώ, μεταξύ άλλων, θα γίνει και ναυτική παρέλαση 50 πλοίων. Στους εορτασμούς θα συμμετέχει επίσης η ομάδα ακροβατικών αεροσκαφών "Τουρκικά Αστέρια".

Σύμφωνα με ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΑΜ στην πλατφόρμα Χ, «για να τονιστεί η σημασία και η σπουδαιότητα της 'ειρηνευτικής επιχείρησης' (σσ. τουρκικής εισβολής) στην Κύπρο, την 50ή επέτειο της οποίας θα τιμήσουμε με μεγάλη υπερηφάνεια, και για να γιορτάσουμε με μεγάλη συμμετοχή την επιτυχία της επιχείρησης που έφερε την ειρήνη στο νησί, προγραμματίζονται πολλές σημαντικές και ειδικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν υπό τον συντονισμό του Υπουργείου μας και των αρχών της 'τδβκ΄, με τη συμμετοχή των ηρωικών μας βετεράνων της (εισβολής) Κύπρου και των συγγενών τους".

Συγκεκριμένα, όωπς αναφέρεται θα γίνουν επίσημες τελετές, πορείες μνήμης και επισκέψεις "σε  ήρωες", επίσκεψη σε "λιμένα της τδβκ" του αεροπλανοφόρου "Αναντολού" και ναυτική παρέλαση με 50 πλοία, εκδήλωση της ομάδας ακροβατικών αεροσκαφών "Τουρκικά Αστέρια" και διέλευση πολεμικών αεροσκαφών.

Επίσης στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται 50 ρίψεις πυρών από το Πυροβολικό, συναυλίες με τη συμμετοχή στρατιωτικής μπάντας και οθωμανικής μπάντας και διάσημων καλλιτεχνών, σεμινάριο, συνέδριο, και συμπόσιο για την "επιχείρηση ευτυχισμένη ειρήνη", όπως αποκαλείται η τουρκική εισβολή καθώς και διαγωνισμοί άρθρων, αθλητικοί διαγωνισμοί, δενδροφύτευση, προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών και εκδηλώσεις "αδελφών χωρών", όπως αναφέρεται.

Επιπλέον, θα εκδοθούν ειδικά αναμνηστικά γραμματόσημα και κέρματα για την 50ή επέτειο.

Προβλέπεται επίσης η διοργάνωση έκθεσης για την 50ή επέτειο στο "μουσείο τ/κ ιστορίας, πολιτισμού και εθνικού αγώνα" στην κατεχόμενη Λευκωσία μεταξύ 20 Ιουλίου και 30 Σεπτεμβρίου και καθώς και εκδήλωσης με τίτλο «Παρακολούθηση της Αυγής» στις 19 Ιουλίου στην "παραλία απόβασης Yavuz" στην Κερύνεια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου - Ακολουθεί η παράδοση-παραλαβή των χαρτοφυλακίων

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου - Ακολουθεί η παράδοση-παραλαβή των χαρτοφυλακίων

Ολοκληρώθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που άρχισε στις 9:00 το πρωί, μετά τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής. Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης/παραλαβής των Υπουργείων.

BEST OF TOTHEMAONLINE