ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισε και πάλι η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΚΥΠ

Άρχισε και πάλι η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΚΥΠ

Με στόχο την ψήφιση νομοθετικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τη λειτουργία της ΚΥΠ άρχισε εκ νέου η συζήτηση την Τρίτη ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών του σχετικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών Νίκο Νικολαΐδη, η ΚΥΠ λειτουργεί με βάση μια απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου του 1970.

Η Επιτροπή, ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, «συζήτησε το νομοσχέδιο αυτό για ένα μακρό χρονικό διάστημα και φτάσαμε στο σημείο της κατ` άρθρο συζήτησης».

Επαναρχίσαμε στην παρουσία και του νέου πολιτικού προϊσταμένου της ΚΥΠ, καλύψαμε τα πρώτα 5 άρθρα, είπε, προσθέτοντας ότι «θα συνεχιστεί και την επόμενη Τρίτη η συζήτηση του νομοσχεδίου αυτού με στόχο το συντομότερο δυνατόν να ψηφιστεί η νομοθεσία, που θα διέπει τη λειτουργία της ΚΥΠ».

Πρόκειται, όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, για «ένα νομοθέτημα που και την ίδια την Υπηρεσία θα βοηθήσει να επιτελεί το έργο της πιο αποδοτικά και πιο αποτελεσματικά αλλά και τους υπόλοιπους θεσμούς να έχουν μια αντίληψη του τι έργο επιτελεί αυτή η υπηρεσία και πως μπορεί να βοηθηθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι θα υπάρχει ένα τριμελές Συμβούλιο που θα εκφράζει άποψη επί των εγγράφων και κειμένων που θα αποχαρακτηρίζονται μετά από την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος.

Σε δηλώσεις του για το θέμα της ΚΥΠ ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Αντρέας Κυπριανού είπε ότι «πρόθεση της Επιτροπής και κυβέρνησης είναι αυτή η νομοθεσία να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα για ν` αποκτήσει επιτέλους η ΚΥΠ προϋπολογισμό και θεσμικό πλαίσιο».

Είμαστε πάρα πολύ προχωρημένοι, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «είχαμε σχεδόν εξαντλήσει το θέμα».

Σημειώνοντας ότι στη συνεδρία παρών ήταν και ο νέος πολιτικός προϊστάμενος της ΚΥΠ Κυριάκος Κούρος  εξέφρασε την ελπίδα ότι «εντός 15 ημερών θα έχουμε ολοκληρώσει τη συζήτηση για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε αυτό το νομοσχέδιο στην ολομέλεια».

Από την πλευρά του ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού ανέφερε ότι «ως γνωστό με πρωτοβουλία του ΔΗΣΥ, επί μακρόν, είχε παγώσει η ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά την ΚΥΠ».

«Χαιρόμαστε διότι σήμερα ξανανοίγει αυτή η συζήτηση», είπε, προσθέτοντας ότι «ως ΑΚΕΛ έχουμε καταθέσει σωρεία προτάσεων και εισηγήσεων για βελτίωση του κυβερνητικού νομοσχεδίου». 

Είπε ακόμη ότι είναι θέση του ΑΚΕΛ ότι χρειάζεται θεσμοθέτηση η λειτουργία της ΚΥΠ  καθώς και ότι «για πάρα πολλά χρόνια η αυθαιρεσία οδήγησε σε αδιαφανείς πρακτικές και διαδικασίες σε βάρος του κράτους δικαίου, πολιτικών κομμάτων, αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών των πολιτών».

Στόχος μας είναι να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν αλλά όπως ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα νομοθετήματα δεν θα θυσιάσουμε την ουσία χάριν της ταχύτητας, ανέφερε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top