Ερντογάν: Η Τουρκία προσφεύγει στη Χάγη εναντίον Ισραήλ

Ερντογάν: Η Τουρκία προσφεύγει στη Χάγη εναντίον Ισραήλ

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον του Ισραήλ προσφεύγει την Τετάρτη, 7 Αυγούστου η Τουρκία ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αμέσως μετά το Υπουργικό Συμβούλιο που συνήλθε στην Άγκυρα υπό την προεδρία του.

«Η τουρκική εθνοσυνελευση θα παραδώσει την αίτησή μας στις 7 Αυγούστου», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι θα πρόκειται για μια επίσημη αίτηση εκ μέρους της Τουρκίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι «η επιθετική στάση της Κυβέρνησης Νετανιάχου αφήνει την περιοχή μας αντιμέτωπη με άσχημα σενάρια». «Οι δυτικοί πρωταγωνιστές, δυστυχώς, έχουν γίνει δέσμιοι του Ισραήλ. Οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός δεν απέδωσαν κανένα αποτέλεσμα. Η Κυβέρνηση Νετανιάχου έχει δείξει ότι σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική της σφαγής. Το Ισραήλ θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να εξαπλώσει τη φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή. Ως Τουρκία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην περιοχή μας. Κάνουμε ό,τι μπορούμε», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νέα ένταση στη Βουλή: «Αδειάζει» την Παναγιώτου ο Λογγίνος - Ζητά άμεση παύση της η Χαραλαμπίδου

Νέα ένταση στη Βουλή: «Αδειάζει» την Παναγιώτου ο Λογγίνος - Ζητά άμεση παύση της η Χαραλαμπίδου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κοινή συνεδρία των Επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με βασικό θέμα τις συνέπειες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών, μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης, ενώ προκλήθηκε ένταση αυτή τη φορά για τον συντονιστή.