ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δηλώσεις Ακιντζί τη Δευτέρα

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δηλώσεις Ακιντζί τη Δευτέρα

Το θέμα των πρόσφατων δηλώσεων του Τουρκοκύπριου ηγέτη θα θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επόμενη κατ` ιδίαν συνάντησή του με τον κ. Ακιντζί, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη συνάντηση του με τον κ. Ακιντζί που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Οκτωβρίου το απόγευμα, θα θέσει κατά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, το θέμα των δηλώσεων του Τουρκοκύπριου ηγέτη», είπε  Εκπρόσωπος, σε δηλώσεις στα ΜΜΕ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μιλώντας στον τουρκοκυπριακό Τύπο μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη Νέα Υόρκη ο κ. Ακιντζί είχε κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο, οι οποίες είναι σημαντικό να γίνουν πρωτογενές δίκαιο και για ανάγκη εξεύρεσης τρόπων, ώστε η τ/κ κοινότητα στη δική της περιοχή να μπορεί να έχει την περιουσιακή και πληθυσμιακή πλειοψηφία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι δηλώσεις του κ. Ακιντζί επιβεβαιώνουν αυτό που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατ’ επανάληψη, έχει αναφέρει, ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο των διαπραγματεύσεων.

«Έχει επιτευχθεί πρόοδος σε σημαντικά θέματα. Υπάρχει, όμως, απόσταση και διαφωνία σε άλλα σημαντικότατα θέματα. Και μέσα από τη διαπραγμάτευση, ειδικότερα τον Νοέμβριο όπου αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι συναντήσεις των ηγετών, το αποτέλεσμα αυτής της εντατικοποίησης των συνομιλιών θα μας επιτρέψει να εξαγάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με το πώς προχωρά η όλη διαδικασία», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι το μήνυμα προς όλους είναι ότι θα πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί, προσηλωμένοι στον στόχο για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας, αλλά και στην ανάγκη για σκληρή δουλειά και σκληρή διαπραγμάτευση.

«Στο τέλος της ημέρας, αν επιτευχθεί ένα τελικό αποτέλεσμα –και αυτός είναι ο στόχος, ο ξεκάθαρος στόχος της δικής μας πλευράς-, ο κυπριακός λαός είναι εκείνος που θα κληθεί να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει πληροφορήσει την κυπριακή Κυβέρνηση για πρόθεση του Τούρκου Πρωθυπουργού να έρθει στην Κύπρο μέσω του αερολιμένα Λάρνακας, όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξη του ο κ. Ακιντζί, ο κ. Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν έχουμε ενημερωθεί ότι έχει διαβιβαστεί ένα τέτοιο μήνυμα».

Παράλληλα έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία να αφήσει τις δημόσιες δηλώσεις που γίνονται, ίσως, για να εξυπηρετήσουν οποιουσδήποτε στόχους ή σκοπιμότητες, και να επικεντρωθεί, όπως αναμένει και η κυπριακή Κυβέρνηση, σε συγκεκριμένες πράξεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top