ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κύπρος επιθυμεί την διατήρηση συστήματος φόρου χωρητικότητας στις θαλάσσιες μεταφορές

Η Κύπρος επιθυμεί την διατήρηση συστήματος φόρου χωρητικότητας στις θαλάσσιες μεταφορές

Τη διατήρηση του υφιστάμενου συστήματος φόρου χωρητικότητας της Κύπρου, επιθυμεί η Κύπρος, όπως ανέφερε στην Επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ Μαγκρέτε Βεστάγκερ ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, σε συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Δημητριάδης «τόνισε τη σημασία που έχει για την ανταγωνιστικότητα του κυπριακού νηολογίου η διατήρηση του υφιστάμενου συστήματος φόρου χωρητικότητας της Κύπρου, το οποίο εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2010 ως συμβατό με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις σχετικές κατευθυντήριες γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών».

Σε αυτό το πλαίσιο, προστίθεται, «ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε ότι η Κύπρος δεν ευνοεί οποιαδήποτε μελλοντική διαφοροποίηση του καθεστώτος».

Αντιθέτως, σύμφωνα με τον ίδιο «το υφιστάμενο σύστημα φόρου χωρητικότητας πρέπει να διατηρηθεί και αν χρειαστεί να βελτιωθεί, με στόχο την επίτευξη ίσων όρων ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ της ναυτιλίας της ΕΕ και τρίτων χωρών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top