ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Fitch αναβάθμισε τα καλυμμένα στεγαστικά ομόλογα της Τράπεζας Κύπρου

Ο Fitch αναβάθμισε τα καλυμμένα στεγαστικά ομόλογα της Τράπεζας Κύπρου

Από αναβάθμιση σε αναβάθμιση η κυπριακή οικονομία.

Συγκεκριμένα η αναβάθμιση έγινε κατά μια βαθμίδα, σε "Β", από "Β-", των ομολόγων της Τράπεζας Κύπρου που καλύπτονται από ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια, προχώρησε την Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.

Επιπλέον, ο διεθνής οίκος διατήρησε σταθερές τις προοπτικές της αξιολόγησης των καλυμμένων ομολόγων της Τράπεζας, γεγονός που αντανακλά, όπως σημειώνει, τον βραδύτερο ρυθμό επιδείνωσης της ποιότητας του ενεργητικού, παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική πίεση, σε σύγκριση με τις τάσεις που υπήρχαν το 2013.

Ο Fitch σημειώνει ότι η αναβάθμιση της αξιολόγησης των ομολόγων βασίστηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Τράπεζας βρίσκεται στο “CCC”.

Η αναβάθμιση των καλυμμένων ομολόγων της Τράπεζας Κύπρου από τον οίκο Fitch ακολουθεί την αναβάθμιση στις 30 Σεπτεμβρίου των συγκεκριμένων ομολόγων, από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody`s κατά τέσσερις βαθμίδες, σε “Baa3”, από “B1”.

Μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ομολόγων από τον οίκο Moody’s στην επενδυτική κατηγορία (investment grade), η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε στις 2 Οκτωβρίου ότι τα διακρατούμενα καλυμμένα ομόλογα, εξασφαλισμένα με ενυπόθηκα οικιστικά δάνεια, έχουν γίνει αποδεκτά περιουσιακά στοιχεία για πιστοδοτικές πράξεις του Ευρωσυστήματος και, ως εκ τούτου, έχουν χρησιμοποιηθεί ως εξασφάλιση για δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Μέσω αυτής της συναλλαγής, το Συγκρότημα άντλησε €550 εκατομμύρια από την ΕΚΤ για αποπληρωμή χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας (ELA). Πριν από την αναβάθμιση τους, τα καλυμμένα ομόλογα χρησιμοποιούνταν ως εξασφάλιση για χρηματοδότηση από τον ELA.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top