ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοιμάζουν έγγραφο αποκλίσεων οι διαπραγματευτές

Ετοιμάζουν έγγραφο αποκλίσεων  οι διαπραγματευτές

Έγγραφο με τις αποκλίσεις ετοιμάζουν οι δύο διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ενόψει και της συνάντησης που θα έχουν ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα.

 Όπως γραφει η Εφημεριδα Φιλελευθερος (10/10) , οι αποκλίσεις θα αποτελέσουν τον βασικό άξονα των συζητήσεων που θα έχουν με εντατικό ρυθμό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί από τον Νοέμβριο. 

Τη ερχόμενη Δευτέρα, θα γίνει μια πρώτη αξιολόγηση των διαφωνιών, ενώ είναι προφανές πως τα Ηνωμένα Έθνη για να υπάρξει «διόρθωση του κλίματος», λόγω των πρόσφατων δηλώσεων Ακιντζί, θα προσπαθήσουν να γίνει μια ανακοίνωση, που θα αφορά μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Είναι, όμως, σαφές ότι η συνάντηση θα επισκιασθεί από τις πρόσφατες δηλώσεις Ακιντζί, σύμφωνα με τις οποίες υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξουν μόνιμες παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο, που θα καταστούν Πρωτογενές Δίκαιο. Είπε ακόμη πως «πρέπει να εξευρεθεί τρόπος ώστε η τ/κ κοινότητα στη δική της περιοχή να μπορεί να έχει την περιουσιακή και πληθυσμιακή πλειοψηφία».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top