ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακοινώνεται την Δευτέρα (12/10) ο νικητής του Νόμπελ οικονομίας για το 2015

Ανακοινώνεται την Δευτέρα (12/10)  ο νικητής του Νόμπελ οικονομίας για το 2015

Ανακοινώνεται σήμερα ο νικητής του Νόμπελ οικονομίας για το 2015, το οποίο θα μπορούσε να πάει σε έρευνα για τη συμπεριφορά της αγοράς εργασίας ή των καταναλωτών, αν και είναι προφανές πως δεν υπάρχει κάποιο φαβορί.

Ο νικητής του βραβείου θα ανακοινωθεί στις 13:00 (GMT 1100) από τη Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών στη Στοκχόλμη, και θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της φετινής απονομής των βραβείων νόμπελ, καθώς το νόμπελ λογοτεχνίας απονεμήθηκε στη συγγραφέα Svetlana Alexievich από τη Λευκορωσία και το νόμπελ ειρήνης στο Εθνικό Κουαρτέτο Διαλόγου της Τυνησίας, που αποτελείται από τέσσερις κοινωνικές ομάδες, οι οποίες βοήθησαν στη διάσωση της δημοκρατίας μετά την Αραβική Άνοιξη.

Το Νόμπελ Οικονομίας – το μόνο από τα έξι βραβεία που δεν έχει δημιουργηθεί από τον Σουηδό φιλάνθρωπο και επιστήμονα Άλφρεντ Νόμπελ το 1895 αλλά ιδρύθηκε από τη σουηδική κεντρική τράπεζα στη μνήμη του το 1968 – είναι αμφιλεγόμενο από την ίδρυσή του, με μερικούς να υποστηρίζουν ότι αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στους πολιτικούς.

Φέτος, η Επιτροπή μπορεί να επιλέξει να τιμήσει κάποιον που έχει συνδυάσει την ερευνητική του καριέρα με τη σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης: τον Γάλλο Olivier Blanchard, ο οποίος παραιτήθηκε αυτό το μήνα από επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τον Μπεν Μπερνάνκι, πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά, τα φαβορί είναι σειρά σαφώς πιο χαμηλών τόνων καθηγητές σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως ο ινδικής καταγωγής Avinash Dixit του Princeton, ο Αμερικανός οικονομολόγος Robert Barro του Χάρβαρντ και ο Φινλανδός Bengt Holmstrom του ΜΙΤ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top