ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέταξε έρευνα ο Κληρίδης – Ύποπτος ο μεγάλος αριθμός φοιτητών από το Μπαγκλαντές

Διέταξε έρευνα ο Κληρίδης – Ύποπτος ο μεγάλος αριθμός φοιτητών από το Μπαγκλαντές

Ο Γενικός Εισαγγελέας έκρινε πως δικαιολογείται η έναρξη αστυνομικής διερεύνησης ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες εισόδου στη Δημοκρατίας μεγάλου αριθμού φοιτητών από τη Μπαγκλαντές.

Η έρευνα για την οποία δόθηκαν οδηγίες προς την Αστυνομία θα περιοριστεί στο θέμα της ενδεχόμενης διάπραξης αδικημάτων που σχετίζονται με την χάλκευση/πλαστογραφία εγγράφων που χρησιμοποιήθηκαν από κάποια πρόσωπα, αναφέρει η Νομική Υπηρεσία, σε σχέση με την υπόθεση φοιτητών από τη Μπαγκλαντές.

“Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, αφού μελέτησε τα ενώπιόν του τεθέντα στοιχεία που αφορούν σε καταγγελία σχετικά με τις διαδικασίες εισόδου στη Δημοκρατία μεγάλου αριθμού αλλοδαπών φοιτητών από τη Μπαγκλαντές, έκρινε ότι δικαιολογείται η έναρξη αστυνομικής διερεύνησης ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων. Έδωσε προς τούτο σήμερα, σχετικές οδηγίες προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως “αναφορικά με θέμα το οποίο ηγέρθη και αφορά τις εξουσίες και αρμοδιότητες του Γενικού Ελεγκτού της Δημοκρατίας, ο Γενικός Εισαγγελέας υποδεικνύει ότι αυτές ρητά παρατίθενται στο Άρθρο 116 του Συντάγματος και δεν χρήζουν άλλης ερμηνείας”.

“Νοείται ασφαλώς ότι εάν κατά την ενάσκηση των εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Γενικού Ελεγκτού ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιέλθει στην αντίληψή του το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικού αδικήματος παρ’ οιουδήποτε προσώπου, έχει δικαίωμα, αλλά και καθήκον όπως, αφού προβεί στη συλλογή των σχετικών πληροφοριών, εγγράφων ή άλλων στοιχείων, παραπέμψει το θέμα προς το Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος και θα κρίνει κατά πόσο τίθεται ή όχι θέμα ενδεχόμενης διάπραξης ποινικών αδικημάτων και θα δώσει σχετικές οδηγίες προς την Αστυνομία, ώστε αυτή να προβεί σε διερεύνηση του θέματος”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top