ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν λέει να κοπάσει το Σκάνδαλο – Η VW ανακαλεί 2.000 οχήματα στην Κίνα

Δεν λέει να κοπάσει το Σκάνδαλο – Η VW ανακαλεί 2.000 οχήματα στην Κίνα

Την ανάκληση σχεδόν 2.000 οχημάτων της στην Κίνα ανακοίνωσε σήμερα η Volkswagen, στο πλαίσιο του σκανδάλου με την παραποίηση των τιμών για τις εκπομπές ρύπων.

Η κινεζική αρχή αρμόδια για θέματα ποιότητας ανακοίνωσε ότι «ανησυχεί πολύ» για την υπόθεση, ενώ κάλεσε τη γερμανική εταιρεία να επιλύσει το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ληφθούν μέτρα.

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, ο αριθμός των ιδιωτικών οχημάτων με κινητήρα ντίζελ είναι μικρός σε σύγκριση με τα οχήματα που είναι σε κυκλοφορία. Έτσι, η ανάκληση εκεί δεν αφορά παρά μόνο τα οχήματα ντίζελ που έχουν εισαχθεί στην αγορά, κυρίως τα μοντέλα 4Χ4 Tiguan, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Πληροφορίες για παραίτηση Βίντερκορν από τις υπόλοιπες θέσεις στην VW

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και οι τηλεοπτικοί σταθμοί NDR και WDR μετέδωσαν πως ο Μάρτιν Βίντερκορν, ο πρώην επικεφαλής της Volkswagen, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα, θα αποχωρήσει και από τις υπόλοιπες θέσεις που κατέχει στην εταιρεία.

Οι παραιτήσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, μόλις διευθετηθούν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Βίντερκορν είναι διευθύνων σύμβουλος της Porsche SE, καθώς και πρόεδρος στις μονάδες Audi, Scania και στην προσφάτως συσταθείσα εταιρεία συμμετοχών Truck & Bus holding.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top