ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: Χαιρετίζει και την ίδια ώρα κακίζει Αναστασιάδη για τις δηλώσεις του στο Κυπριακό

Λιλλήκας: Χαιρετίζει και την ίδια ώρα κακίζει Αναστασιάδη για τις δηλώσεις του στο Κυπριακό

Από τις δηλώσεις του ΠτΔ απουσιάζει ο σεβασμός των δημοκρατικών ελευθεριών σημείωσε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Ο Γιώργος Λιλλήκας χαιρέτισε την τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι μόνιμες παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά ούτε και η πλειοψηφία πληθυσμού και γης στα δυο «συνιστώντα κράτη» μετά τη λύση του Κυπριακού, ωστόσο σημείωσε ότι από τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, απουσιάζει ο σεβασμός των δημοκρατικών ελευθεριών.

“Σημειώνουμε όμως ότι από τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, απουσιάζει ένα ουσιαστικό στοιχείο που πρέπει επίσης να διασφαλίζει η λύση, ο σεβασμός των δημοκρατικών ελευθεριών” είπε ο κ. Λιλλήκας,

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ύστερα από συνάντηση που είχε στα γραφεία της Συμμαχίας με τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι “λύση που θα διασφαλίζει τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα έχει όλη τη στήριξη μας και είμαστε βέβαιοι ότι ο κυπριακός λαός θα την αγκαλιάσει και θα την υιοθετήσει”.

Δεν νοείται, είπε, ευρωπαϊκό κράτος με φυλετικές ή άλλες διακρίσεις, στο ζήτημα του σεβασμού όλων των δημοκρατικών αρχών και αξιών.

“Λύση, η οποία θα στερεί δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες από τους Ελληνοκύπριους που θα ζουν στο τουρκοκυπριακό «συνιστών κράτος» ή τους Τουρκοκύπριους που αντιστοίχως θα ζουν στο ελληνοκυπριακό «συνιστών κράτος», αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της δημοκρατίας. Μια τέτοια λύση είναι ωσάν να δημιουργούμε στην Κύπρο δυο ευρωπαϊκά κράτη όπου οι πολίτες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα έχουν στην πατρίδα τους μόνο όσα δικαιώματα θα έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες που εγκαθίστανται στην Κύπρο αλλά όχι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που απολαμβάνουν στη δική τους χώρα” πρόσθεσε.

Πέραν τούτου, είπε ο κ. Λιλλήκας, μια τέτοια διευθέτηση συνάδει με τη συνομοσπονδία παρά με την ομοσπονδία και είπε ότι σε καμία άλλη ομόσπονδη χώρα όπως οι ΗΠΑ ή η Γερμανία δεν υπάρχουν περιορισμοί στις δημοκρατικές ελευθερίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top