ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκαλυπτικό: Έρχεται το πόρισμα για την Focus που εμπλέκει ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ!

Αποκαλυπτικό: Έρχεται το πόρισμα για την Focus που εμπλέκει ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ!

Πληροφορίες της ιστοσελίδας μας ΤοThemaOnline, αναφέρουν πως οι έρευνες για την υπόθεση χρηματοδότησης των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ από την εταιρεία Focus πλησιάζουν προς το τέλος τους και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τα ευρήματα.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Σύμφωνα λοιπόν με τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη σε επιστολή που απέστειλε προς το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αναφέρει τα εξής πολύ σημαντικά στοιχεία:

«Η περίπτωση της εταιρείας Focus Maritime τυγχάνει αστυνομικής διερεύνησης ως προς ύποπτες διακινήσεις χρημάτων, για δύο λόγους:

α. Λόγω των πληροφοριών περί χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων στην Κύπρο από την εταιρεία υπό συνθήκες που ανεξάρτητα από την μη στοιχειοθέτηση αξιόποινης πράξης, εν τούτοις θα πρέπει να διαλευκανθούν κατ’ απαίτηση των ίδιων των ενδεχομένως εμπλεκομένων κομμάτων καθώς και για λόγους ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος και ενδιαφέροντος.

β. Λόγω του ενδεχόμενου συσχετισμού ύποπτων πληρωμών που φέρονται να έγιναν από την εταιρεία αυτή, οι οποίες ενδεχόμενα να συσχετίζονται ή διασυνδέονται με άτομα που τελούν υπό διερεύνηση για ενδεχόμενη διάπραξη άλλων αδικημάτων που σχετίζονται με την κατάρρευση της οικονομίας.

Η πλήρης διερεύνηση των πιο πάνω περιπτώσεων από την ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας, αποδείχθηκε να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα καθότι αφ’ ενός απαιτούσε τη συλλογή και αξιολόγηση μεγάλου όγκου εγγράφων και αφ’ ετέρου επειδή για την προώθηση της απαιτήθηκε η υποβολή αριθμού διαδοχικών αιτημάτων προς τις αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας για δικαστική συνδρομή, με λήψη καταθέσεων, εγγράφων και άλλων στοιχείων. Επρόκειτο για μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία η οποία, τουλάχιστο για την πρώτη πτυχή του θέματος, ήτοι την πιθανή χρηματοδότηση κομμάτων, έχει σχεδόν πλήρως συμπληρωθεί, πλην ενός μικρού μέρους μαρτυρίας το οποίο αναμένεται σύντομα και πάλι από την Ελλάδα. Μόλις συμπληρωθεί η όλη διερεύνηση, θα κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα, όποια και αν είναι αυτά».  

Σε σημερινή ανακοίνωση του ( Τρίτη 13/10) το κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ ρωτάει ευθαρσώς, όχι για το αν πήραν χρήματα τα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά πόσα πήραν.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου, σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

«Δεδομένου ότι οι έρευνες για τη χρηματοδότηση ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ από τη Focus πλησιάζουν στο τέλος, καλούμε τα δύο μεγάλα κόμματα να απαντήσουν ευθαρσώς: 

1. Πόσα από τα περίπου €50 εκατ. που διέθεσε η Focus στην Κύπρο κατέληξαν τελικά άμεσα ή έμμεσα στα ταμεία τους πέραν των όσων οι ίδιοι έχουν παραδεχτεί ότι πήραν;

2. Πού κατέληξαν τα υπόλοιπα 46,5 εκατομμύρια της Focus;

3. Ποιοι άλλοι έκαναν τέτοιες ή παρόμοιες εισφορές σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ τα τελευταία χρόνια και για ποια ποσά μιλούμε;»

Εμείς πάντως θα αναμένουμε με αγωνία να δούμε επιτέλους τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα καθηγητή στη Λεμεσό που φέρεται να φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Στην Αστυνομία οι πρώτες υποθέσεις για ψευδείς μετοικίσεις εκλογέων - Πού προκύπτει το πρόβλημα

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Εκπρόσωπος της Κομισιόν: Λάθος η απαγόρευση της σημαίας ΕΕ στη Eurovision



Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Στην Αρχιεπισκοπή, συνοδευόμενος με από τους δικηγόρους του, έφτασε ο εν αργία Αρχιμανδρίτης, Πορφύριος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, για το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top