ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομήρου : Η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο για νέες μορφές διάσωσης τραπεζών

Ομήρου : Η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο για νέες μορφές διάσωσης τραπεζών

Η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο για νέες μορφές διάσωσης των τραπεζών, αφού, λόγω του μικρού της μεγέθους, μια πιθανή κατάρρευση δεν θα επηρέαζε την υπόλοιπη Ένωση, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου σε παρέμβαση του σήμερα στο Μονακό στην 10η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης.

Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στην έλλειψη ισότητας μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε., σημειώνοντας ότι η Κύπρος βίωσε την εφαρμογή πολιτικών δύο μέτρων και δύο σταθμών, καθώς και την παντελή έλλειψη αλληλεγγύης από πλευράς των εταίρων της, όταν ζήτησε οικονομική στήριξη.

Αντ’ αυτού, είπε ο κ. Ομήρου, η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο για νέες μορφές διάσωσης των τραπεζών, αφού, λόγω του μικρού της μεγέθους, μια πιθανή κατάρρευση δεν θα επηρέαζε την υπόλοιπη Ένωση.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στις εργασίες της Διάσκεψης που άρχισαν σήμερα πέραν του Κοινοβουλίου του Μονακό που διοργανώνει τη εφετινή Διάσκεψη, εκπροσωπούνται επίσης τα Κοινοβούλια της Ανδόρρας, της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν, του Λουξεμβούργου, του Μαυροβουνίου και του Αγίου Μαρίνου.

Κατά το σημερινό πρωινό μέρος των εργασιών, τη Διάσκεψη απασχόλησαν οι προκλήσεις που προκύπτουν στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων και των σχέσεων των μικρών κρατών με την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).

Ο κ. Ομήρου τόνισε, την ανάγκη δημιουργίας ομάδων συνεργασίας και αλληλεγγύης εντός Ε.Ε., ώστε να διασφαλιστεί ότι θα εισακούεται η φωνή όλων.

Παρέθεσε επ’ αυτού παραδείγματα συνεργασίας στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπως η συνεργασία μεταξύ των χωρών του Νότου στα πλαίσια της Διάσκεψης των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC) και μεταξύ των ίδιων χωρών στα πλαίσια της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, που στοχεύουν στην προώθηση θεμάτων ειδικού ενδιαφέροντος για τη Μεσόγειο.

Με τον ίδιο τρόπο, ανέφερε, τα μικρά κράτη θα μπορούσαν να αναπτύξουν στενότερη συνεργασία μεταξύ τους, στα πλαίσια της Ε.Ε., ώστε να αλληλοστηρίζονται, να επιδιώκουν ευόδωση των στόχων τους, να διασφαλίζουν τα κοινά τους συμφέροντα και να αντιμετωπίζουν τις κοινές τους ανησυχίες.

Σε ό,τι αφορά στα μικρά κράτη που δεν αποτελούν μέλη της Ε.Ε., ο κ. Ομήρου ζήτησε ενημέρωση για θέματα του ιδιαίτερου τους ενδιαφέροντος και για τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ώστε να υπάρξει καλύτερη στήριξή τους εντός της Ένωσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top