Το Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο

Το Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου, αποφάσισε σήμερα να στείλει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο Belga.

Υπό το φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, μετά την εισβολή του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο, το Βέλγιο στέλνει για προληπτικούς λόγους στρατιώτες στην Κύπρο, για να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ο υπουργός Αμυνας του Βελγίου, Λουντβίν Ντεντοντέρ δήλωσε ότι η Κύπρος, που βρίσκεται κοντά στην εμπόλεμη ζώνη, είναι το ιδανικό μέρος για την απομάκρυνση των Βέλγων υπηκόων που επιθυμούν να εγκαταλείψουν το Λίβανο. Οι Βέλγοι θα μεταφερθούν από τον Λίβανο στην Κύπρο, από όπου θα επιστρέψουν στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τον Ντεντοντέρ, καμία στρατιωτική επιχείρηση δεν θα ξεκινήσει προς το παρόν. Μέχρι σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν εμπορικές πτήσεις από τον Λίβανο και το υπουργείο άμυνας του Βελγίου αναμένει το πράσινο φως από το υπουργείο εξωτερικών για να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση. 

Περίπου 1.800 Βέλγοι υπήκοοι εξακολουθούν να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Λίβανο, 90 από τους οποίους έχουν ζητήσει επαναπατρισμό από το Υπουργείο Εξωτερικών. Η πρεσβεία του Βελγίου στον Λίβανο διερευνά εάν περισσότεροι υπήκοοι θέλουν να επιστρέψουν στο Βέλγιο.

Το Βέλγιο έστειλε επίσης στο Λίβανο την ομάδα B-FAST, τη Βελγική Ομάδα Πρώτων Βοηθειών και Υποστήριξης. "Συνολικά, έχουμε στείλει φάρμακα και προμήθειες αξίας 150.000 ευρώ στον Λίβανο μέσω B-FAST", είπε ο υπουργός άμυνας της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO: ΠτΔ: «Χρόνια πολλά στην Κυπριακή Δημοκρατία – Η Εθνική Φρουρά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο»

VIDEO: ΠτΔ: «Χρόνια πολλά στην Κυπριακή Δημοκρατία – Η Εθνική Φρουρά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο»

Αγωνιζόμενοι για τον στόχο της απελευθέρωσης, έχουμε υποχρέωση να ενισχύουμε με πράξεις κι όχι με λόγια, όλους τους παράγοντες ισχύος της χώρας μας, είπε σήμερα ο Προεδρος της Δημοκρατίας κ.Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε σήμερα τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης με την ευκαιρία της επετείου της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE