ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε κύριος 7 μέρες μετά την καταγγελία! - Στην Αυστραλία ο υπαίτιος της κομπίνας με τα ταξιδιωτικά εισιτήρια

Έφυγε κύριος 7 μέρες μετά την καταγγελία! - Στην Αυστραλία ο υπαίτιος της κομπίνας με τα ταξιδιωτικά εισιτήρια

Επτά μέρες μετά την καταγγελία του διέφυγε για το εξωτερικό, ο άμεσα υπαίτιος της κομπίνας, που στήθηκε σε ταξιδιωτικό πρακτορείο στη οδό Ρηγαίνης, στο κέντρο της Λευκωσίας, με «μαϊμού» εισιτήρια.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Υπόθεση για την οποία βρήκε τον μπελά του ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι οποίες έγιναν στην ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, ο 36χρονος γαμπρός του ιδιοκτήτη του ταξιδιωτικού πρακτορείου, φαίνεται να ήταν ο βασικός διαχειριστής του γραφείου, αφού ο 65χρονος πεθερός του, παρά την παραδοχή του, την επίμαχη περίοδο, δηλαδή από τον Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο, μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο για πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο 36χρονος, αφού απέσπασε, μερικές χιλιάδες ευρώ πουλώντας πλαστά εισιτήρια και πακέτα διακοπών, σε ανυποψίαστους πελάτες, φαίνεται να διέφυγε στην Αυστραλία, επτά μέρες μετά την πρώτη καταγγελία εναντίον του πρακτορείου, η οποία έγινε στην αστυνομία και τον ΚΟΤ από 16 μέλη των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία ήταν μερικά από τα θύματα της απάτης. Αφού πρώτα πήρε διαστάσεις η υπόθεση με την δημοσιοποίησή της, αυξήθηκε ο αριθμός των καταγγελιών, από ανθρώπους που έφθασαν στα αεροδρόμια , τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, για να ταξιδέψουν και τελικά διαπίστωσαν ότι το χαρτί που κρατούσαν δεν ήταν εισιτήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν αναλάβει καθήκοντα στο πρακτορείο ο γαμπρός, το εν λόγω ταξιδιωτικό πρακτορείο δούλευε χωρίς προβλήματα.

Κανείς δεν θα πάρει αποζημιώσεις

Ασφαλείς πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, αναφέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο να αποζημιωθούν οι εξαπατημένοι πελάτες, αφού η εγγυητική κάθε ταξιδιωτικού πρακτορείου, είναι μόλις 15 χιλιάδες ευρώ.

Εκτός τούτου, για να γίνει κάτι τέτοιο οι παραπονούμενοι, πρέπει να κινήσουν αγωγή εναντίον του πρακτορείου και μόνο με βάση απόφαση του δικαστηρίου θα πάρουν κάποια χρήματα.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία κάθε αδειούχο ταξιδιωτικό πρακτορείο θα πρέπει να έχει εγγυημένη επιστολή από τραπεζικό ίδρυμα, ύψους 15 χιλιάδων ευρώ, για σκοπούς ικανοποίησης απαιτήσεων, που προκύπτουν από τουριστικές συναλλαγές (Βλ. πιο κάτω).

Το εν λόγω γραφείο πάραυτα, εφαρμόζει τη νομοθεσία και έχει εγγυητική, η οποία λήγει τέλη του 2016. Οι εξαπατημένοι επομένως είναι πολύ δύσκολο να προλάβουν να κερδίσουν κάτι.


 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top