ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση ΣΑΠΑ: Συνεδριάζει το Κακουργιοδικείο για σκοπούς ακρόασης

Υπόθεση ΣΑΠΑ: Συνεδριάζει το Κακουργιοδικείο για σκοπούς ακρόασης

Σήμερα(14/10), στις 09:00 το πρωί αναμένεται να συνεχιστεί, για σκοπούς ακρόασης, η υπόθεση ΣΑΠΑ ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου στην προηγούμενη δικάσιμο Α. Δαυίδ ανέφερε πως στη σημερινή δικάσιμο θα ακουστούν τα παραδεκτά γεγονότα, κατάλογος τεκμηρίων και μαρτύρων.

Στο ίδιο κατηγορητήριο της υπόθεσης ΣΑΠΑ με τους πρώην δημοτικούς συμβούλους Πάφου Γιώργο Μιχαηλίδη, Ευστάθιο Ευσταθίου και Βάσο Βασιλείου βρίσκονται ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Πάφου Φειδίας Σαρίκας και ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής.

Το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση που υπέβαλαν μέσω των συνηγόρων τους για το ζήτημα αυτό. Με την απόρριψη της έντασης κλήθηκαν να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους καταλογίζονται, απαντώντας μη παραδοχή.

Ανακοινώνοντας την απόφασή του στην προηγούμενη δικάσιμο και αφού αρχικά αναφέρθηκε στις ενστάσεις που υπέβαλαν οι δικηγόροι των Φ. Σαρίκα και Γ. Σιαηλή, ο κ. Δαυίδ ανέφερε πως κοινός σκοπός όλων των κατηγορούμενων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν το προσωπικό όφελος ενώ τα αδικήματα που διαπράχτηκαν ήταν της ίδιας φύσης με ταύτιση σκοπού και μέσων που δικαιολογούν την κοινή δίκη.

Μέρος σειράς των γεγονότων, συνέχισε, εξελίχθηκαν σε συνάρτηση κατά την Α και Β φάση του αποχετευτικού και στο πλαίσιο των εργασιών του αποχετευτικού, προσθέτοντας παράλληλα πως τα πλεονεκτήματα της συνδίκασης αναφέρονται στις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Επεσήμανε ακόμη πως τα κυπριακά δικαστήρια στελεχώνονται από επαγγελματίες δικαστές, εξοικειωμένους με την αξιολόγηση της μαρτυρίας και όλα τα πιο πάνω τα αδικήματα που καταγράφονται εντάσσονται στα πλαίσια μιας ενιαίας διαδρομής.

Ο κ. Δαυίδ είπε ότι το θέμα της χρονικής καθυστέρησης της δίκης απασχόλησε το δικαστήριο, ωστόσο ανέφερε πως θα ήταν πρόωρο αυτή τη στιγμή να προβλεφτεί η εξέλιξη της διαδικασίας.

Συνεκτιμώντας ότι η ύπαρξη κοινής μαρτυρίας που θα δοθεί το δικαστήριο δεν δίνει την ευκαιρία της ξεχωριστής δίκης, σημείωσε πως το συμφέρον της δικαιοσύνης απαιτεί την ενιαία εκδίκαση της υπόθεσης.

Και οι πέντε κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες δεκασμού δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Έχουν υπογράψει εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, εκτός του Γιώργου Σιαηλή που υπέγραψε εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, ενώ παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματα τους τοποθετήθηκαν στον κατάλογο των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η έξοδος από το νησί.

Το Κακουργιοδικείο απαρτίζουν οι Π.Ε.Δ. Α. Δαυίδ, Α.Ε.Δ. Δ.Ι.Κίτσιος, και Ε.Δ. ο Κ. Σατολιάς.

Την Κατηγορούσα Αρχή για την υπόθεση ΣΑΠΑ εκπροσωπούν οι Α` Δικηγόρος της Δημοκρατίας Νίνος Κέκκος και ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top