ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενδιαφέρον για το λιμάνι Λεμεσού κινεζικής εταιρείας

Ενδιαφέρον για το λιμάνι Λεμεσού κινεζικής εταιρείας

Η ναυτιλία αλλά και η εμπορικοποίηση του λιμανιού του Λεμεσού ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης με τον Κινέζο ομόλογό του Yang Chuantang, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Πεκίνο, τον οποίον ο κ. Δημητριάδης συνοδεύει, ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι «σήμερα είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Υπουργό Μεταφορών της Κίνας. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα».

«Συζητήσαμε το θέμα της ναυτιλίας που είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει και τις δύο πλευρές, καθώς και άλλα θέματα, όπως η εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού», είπε. Εξήγησα, πρόσθεσε, «τη διαδικασία στον Υπουργό, υπάρχει εντός της διαδικασίας μια τεράστια κινεζική εταιρεία, η Cosco».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, «φαίνεται ότι το ενδιαφέρον των Κινέζων είναι πραγματικό». Φυσικά, πρόσθεσε, «θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το τέλος του Μάρτη να δούμε ποιος θα επιτύχει σε αυτό τον διαγωνισμό».

Ο Υπουργός ανέφερε ότι «αυτό που λέχθηκε στο τέλος της συνάντησης είναι ότι το παράθυρο επικοινωνίας μεταξύ των δύο Υπουργείων πρέπει να μείνει ανοικτό διότι υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε».

Συνεπώς, είπε, «από δικής μας πλευράς θα συνεχίσουμε την επαφή με τους Κινέζους αξιωματούχους».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

«Πρεμιέρα» με παρατράγουδα για την εξεταστική περίοδο - Οι καταγγελίες για το γραπτό

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top