Ερντογάν-Ακιντζί μίλησαν και για το Κυπριακό

Ερντογάν-Ακιντζί μίλησαν και για το Κυπριακό

Για το Κυπριακό και για την διαδικασία στις διαπραγματεύσεις είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί τόσο κατά την διάρκεια της πτήσης τους με ελικόπτερο από την Μερσίνα προς τα κατεχόμενα αλλά και μετά την τέλεση των εγκαινίων στην Μύρτου για την μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι δύο άνδρες είχαν δείπνο εργασίας σε ξενοδοχείο στην Κερύνεια.

Μετά την ολοκλήρωση του, απαντώντας σε ερωτήσεις ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι συνομίλησαν με τον κ. Ακιντζί τόσο στο ελικόπτερο καθώς ταξίδευαν όσο και στο δείπνο για το Κυπριακό και εκτίμησαν την διαδικασία στις διαπραγματεύσεις. Απέφυγε όμως να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις για το Κυπριακό επισημαίνοντας ότι το θέμα της ημέρας είναι η μεταφορά νερού στα κατεχόμενα από την Τουρκία.

Σε ερώτηση όμως, για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος στα σύνορα με τη Συρία, που κατέρριψαν οι τουρκικές δυνάμεις, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι η Ρωσία αρνείται ότι είναι δικό της αλλά σημείωσε η έρευνα συνεχίζεται και θα βρεθεί σε ποιον ανήκει.

Από την πλευρά του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι είχαν μια χρήσιμη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν στην οποία κεντρικό θέμα ήταν το νερό.

Σημείωσε ότι το νερό όχι μόνο μπορεί να μοιραστεί με τους Ελληνοκυπρίους αλλά θα ανοίξει νέους ορίζοντες στην περιοχή.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης της οικονομίας των κατεχομένων σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απόρριψη έφεσης πρωτόδικα καταδικασμένου για σεξ. κακοποίηση παιδιού - Το σκεπτικό της απόφασης

Απόρριψη έφεσης πρωτόδικα καταδικασμένου για σεξ. κακοποίηση παιδιού - Το σκεπτικό της απόφασης

Στην απόρριψη της έφεσης εκ μέρους πρωτόδικα καταδικασμένου για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού στην Επαρχία Πάφου προέβη με ομόφωνη απόφαση που εξέδωσε την 1η Αυγούστου το Εφετείο Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE