ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάνατε αίτηση για σχέδιο επιχειρηματικότητας; - Το υπουργείο Εμπορίου αδυνατεί!

Κάνατε αίτηση για σχέδιο επιχειρηματικότητας; - Το υπουργείο Εμπορίου αδυνατεί!

Όπως ακριβώς καταγράφεται και στον τίτλο: Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Tουρισμού αδυνατεί να εξετάσει τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν για σχέδια επιχειρηματικότητας που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για τα ακόλουθα:
 

1)Νεανική επιχειρηματικότητα
2)Γυναικεία επιχειρηματικότητα
3)Επιχειρηματικής καινοτομίας
4) Ανταγωνιστικότητα Μ.Μ.Ε.

Όλα τα πιο πάνω σχέδια προκηρύχθηκαν ταυτόχρονα, αρχές του 2015 δηλαδή και οι αιτήσεις για συμμετοχή ενδιαφερομένων σ΄ αυτά στάλθηκαν σωρηδόν.

Μόνο που στο τμήμα Εμπορίου έχουν υποστελέχωση και οι συσσωρευμένες αιτήσεις είναι αδύνατο να εξεταστούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ακόμη δεν έχουν υποβληθεί όλοι οι φάκελοι με τις αιτήσεις στον απαιτούμενο προέλεγχο για να διαπιστωθεί κατά πόσον έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη περάσει πέντε μήνες από την υποβολή τους!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι του τμήματος έχουν λάβει εντολή να εξετάζουν αιτήσεις που αφορούν σχέδια επιχειρηματικότητας και έχουν να κάνουν με ποσά μέχρι 100.000 ευρώ.

Αν, λοιπόν, δίνουν σημασία στα πιο χαμηλά σχέδια, τότε πώς θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη στον τομέα της οικονομίας;

Εύλογο το ερώτημα μεν, αδύνατη η απάντηση με τους κανόνες της λογικής, δε… 

Το δεύτερο ερώτημα
Υπάρχει και ένα άλλο ερώτημα που έχει να κάνει με το Σχέδιο Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας σε κυπριακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης ή/και εμπορίας βιομηχανικών προϊόντων για ιδιωτική συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τους όρους του σχεδίου, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες και γεωργοί θα πρέπει μέχρι τις 23.10.2015 να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα για τις εκθέσεις του εξωτερικού που θέλουν να παρακολουθήσουν. Πώς όμως γίνεται από τον Οκτώβριο του 2015 να γνωρίζουν όλες τις εκθέσεις που θα διεξαχθούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016; Με απλά λόγια, είναι αδυνατόν να προγραμματίσουν για όλες τις εκθέσεις στους επόμενους 14 μήνες.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top